Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Terin»Terin sa pavlakom i trešnjama

Terin sa pavlakom i trešnjama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Terin sa pavlakom i trešnjama
Fotografije: marcheva14
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Prolećni aromatični terin - nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - 200 g
  • slatka pavlaka - 200 ml, 35 %
  • kiselo mleko - 2 kašike, 4, 5 %
  • šećer u prahu - 2 pune kašike
  • želatin - 1 kesica
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • slatko - oko 100 g, od tamnih trešanja (samo voće)
  • piškote - oko 10 komada (može i keks po izboru)
  • trešnje - oko 500 g
  • pavlaka - 100 ml, za mućenje (dodatno)
* merne jedinice

Način pripreme

Kalup za kolač, potpuno pokriven iznutra svežom folijom - 23/13 cm.

Trešnje se očiste. Na dno kalupa se poređa voće u redovima.

U 100 ml vode se natopi želatin, ostavlja se da nabubri i nakon toga se rastapa na veoma slaboj ringli. Može da se istopi i na vodenoj pari. Ohladi se.

U posudu se sipa kisela pavlaka, kiselo mleko, šećer u prahu, vanila i promeša se viljuškom u homogenu smesu.

U posudi se umuti ohlađena pavlaka u sneg. Ostavlja se sa strane.

Istopljeni želaatin se dodaje u kiselu pavlaku i meša se u homogenu smesu.

Umućena pavlaka se dodaje u porcijama, mešajući dve smese špatulom.

Pola ovog krema se sipa preko trešnji, zagladi se, a preko se gusto poređa voće iz slatka od trešanja. Preliva se kremom od pavlake. Izravna se.

Odozgo se gusto poređaju piškote po dužini.

Kalup se uvije folijom sa svih strana i ostavlja se u frižider najmanje na 2 sata. Nakon toga se hvataju strane folije i okreće se na tanjir za serviranje.

Odozgo se pomoću šprica našpricaju ružice od pavlake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: