Način pripreme
Kalup za kolač, potpuno pokriven iznutra svežom folijom - 23/13 cm.
Trešnje se očiste. Na dno kalupa se poređa voće u redovima.
U 100 ml vode se natopi želatin, ostavlja se da nabubri i nakon toga se rastapa na veoma slaboj ringli. Može da se istopi i na vodenoj pari. Ohladi se.
U posudu se sipa kisela pavlaka, kiselo mleko, šećer u prahu, vanila i promeša se viljuškom u homogenu smesu.
U posudi se umuti ohlađena pavlaka u sneg. Ostavlja se sa strane.
Istopljeni želaatin se dodaje u kiselu pavlaku i meša se u homogenu smesu.
Umućena pavlaka se dodaje u porcijama, mešajući dve smese špatulom.
Pola ovog krema se sipa preko trešnji, zagladi se, a preko se gusto poređa voće iz slatka od trešanja. Preliva se kremom od pavlake. Izravna se.
Odozgo se gusto poređaju piškote po dužini.
Kalup se uvije folijom sa svih strana i ostavlja se u frižider najmanje na 2 sata. Nakon toga se hvataju strane folije i okreće se na tanjir za serviranje.
Odozgo se pomoću šprica našpricaju ružice od pavlake.