Posna janija od boranije u ekspres loncu

20/06/2018
"Brzo, jednostavno i veoma ukusno - pogledajte kako da pripremite omiljenu janiju za tren oka "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
  • Ukupno pregledano117
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • boranija - 700 g, mlada, široka
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 2 čena, star
  • luk - 2 srednje glavice, žute
  • paradajz - 2 komada, sveže izrendan
  • celer - 1 malo parče, isečen na kockice
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 2 prstohvata, miks zrna
  • maslinovo ulje - oko 6 - 7 supenih kašika
  • maslac - 1 supena kašika
  • peršun - 1 veza
  • mirođija - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo u ekspres loncu.

Boraniju operite tekućom vodom. Ako je mnogo duga, možete iseći po sredini.

Sitno iseckajte glavice luka. Šargarepu očistite i isecite na kockice/krugove. Celer očistite i isecite na kockice. Beli luk, ako su čenovi veliki, isecite na komade.

Ugrejte maslinovo ulje u loncu. Sipajte iseckan luk, šargepu i celer. Posolite. Dinsrajte u maslinovom ulju dok ne omekša.

Dodajte boraniju, dodajte alevu papriku i zrna bibra. Promešajte i prelijte rendanim paradajzom i ponovo promešajte.

Sipajte vodu samo do boranije i poklopite lonac. Ringlu smanjite do 6 stepena od mogućih 9 i kad počne da se diže para, merite vreme kuvanja, oko 25-30 minuta.

Kad para padne, otvorite lonac i dodajte kašiku maslaca. Nemojte mešati kašikom, nego protresite lonac, da se svuda rasporedi.

Iseckajte peršun i mirođiju i pospite odozgo.

Po izboru možete servirati sa kuglom gustog kiselog mleka.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar