Zimska posna janija od boranije

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
22/07/2019
"A ponekad stomak ne želi meso, želi ukusnu zimsku posnu janiju od boranije i vi treba da mu je date "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano169
  • Pregledi tokom meseca83
  • Pregledi tokom sedmice80
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • boranija - 800 g, iz konzerve
  • luk - 2 komada, srednje glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • kukuruzni skrob - 1 ½ supena kašika
  • bujon od povrća - 2 šolje za kafu (ili voda ako nemate bujon)
  • peršun - ½ veze
  • ulje - 5 supenih kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeni i oprani luk sečemo na sitne kockice.

Dinstamo ispod poklopca u ugrejanoj biljnoj masnoći i 1 supenom kašikom vrelog bujona.

Dodajemo paradajz pire, pomešan sa malo vode i alevu papriku.

Sterilizovana boranija je isečena na delove.

Dodajemo je u janiju, dodajemo i preostali bujon od povrća.

Očišćene čenove belog luka stavljamo cele za miris.

Jelo začinimo solju i kuvamo dok se povrće ne izdinsta.

Pred kraj kuvanja, janiju od boranije zgusnemo kukuruznim skrobom pomešanim sa hladnom vodom.

Posipamo svežim peršunom i serviramo posnu janiju od boranije toplu.

Možemo servirati sa kašikom kiselog mleka sa niskim procentom masti, ako ne želite da bude skroz posno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar