Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Tikvice punjene hlebom i parmezanom

Tikvice punjene hlebom i parmezanom

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
8521423
Tikvice punjene hlebom i parmezanom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Šta radimo sa suvim hlebom - pretvaramo ga u aromatičan nadev za tikvice"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • hleb - 180 g, mrvice, od suvog
  • so - 1 kašičica
  • parmezan - 20 g, narendan
  • kačkavalj - 80 g, narendan
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • kora limuna - od 1/4 limuna
  • origano
  • majčina dušica
  • peršun
  • maslinovo ulje - za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se dobro očiste, operu se i osuše. Seku se na pola po dužini i izdube se kašikom.

Hlebne mrvice se stavljaju u duboku posudu, dodaje se kašičica soli, majčina dušica, beli luk, isečen na sitno. parmezan i pola kačkavalja, maslinovo ulje i narendana kora limuna. Promeša se dobro, pri čemu se dobijaju blago mokre mrvice.

Uzoma se tikvica i u izdubljeni deo se stavlja smesa, i blago se pritisne. Napunjene tikvice se poređaju u posudu za pečenje preko papira za pečenje i namaste se masnilnovim uljem, tako što se preliva u tankom mlazu.

Stavljaju se u zagrejanu rernu i peče se na 200 stepeni 30-40 minuta dok tikvice ne omekšaju.

Posipaju se preostalim kačkavaljem i ostavljaju se u rernu još 5-10 minuta dok ne dobiju zlatastu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: