Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Losos pastrmka na tiganju

Losos pastrmka na tiganju

ZoriZori
Guru
8932865k
Losos pastrmka na tiganju
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 9sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Aromu, koja dolazi iz kuhinje, dok kuvamo, smelo možemo da nazovemo čarobnom"

Potrebni sastojci

  • losos pastrmka - 4 fileta
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • limun - 1 komad
  • začin za ribu - 1 kašičica (origano, bosiljak, beli biber, so, selen, majoran, beli luk)
  • so
  • za garnirung
  • krompir - 8 komada, mladi, ne mnogo krupan i iste veličine
  • beli luk - 2 cele glavice
  • morska so - 1 kašičica, mlevena
  • čubar - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 8 kašika ili maslac
  • biber
  • kumin - po ukusu
  • limun - nekoliko kriški, za ukras
  • peršun - nekoliko stukova, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

FIle se iseče na parčiće, posipa se sokom od limuna i začinima i ostavlja se 15-20 minuta da se začini.

Unapred se veoma dobro zagreva teflonski ili gril tiganj, ali ne dodajemo nikakvu masnoću i u njega stavljamo ribu kožom na dole, dok ne pusti sopstvenu masnoću i dok se ne zapeče i nakon nekoliko minuta okrećemo i sa druge strane.

Krompir temeljno operemo četkom, ne ljuštimo ga, stavljamo svaki krompir u parče folije, zasečemo krompir u obliku krsta i u svaki posipamo samlevenom morsku solju, biberom, kuminom, mrvljenu majčinom dušicom i čubrom.

Na kraju prelivamo maslinovim uljem ili maslacem i uvijamo krompir u foliju u paketić.

Isto radimo i sa glavicama belog luka - sklanjamo samo spoljnje ljuske, stavljamo u aluminijumsku foliju svaku glavicu, posipamo solju, začinima i maslinovim uljem i presavijamo foliju u paketić.

Stavljamo paketiće u posudu za pečenje i pečemo u jako zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta.

Serviramo filete losos pastrmke sa garnirungom od pečenog krompira i belog luka, ukrašavamo kriškama limuna i strukom peršuna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: