Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Ekmek (Turski hleb)

Ekmek (Turski hleb)

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Ekmek (Turski hleb)
Fotografije: Yordanka Kovacheva
9 / 11sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Možemo dugo da vam hvalimo ovaj hleb, ali ćemo vam ostavite da ga probate i da i sami razumete o čemu pričamo"

Potrebni sastojci

  • voda - 350 ml
  • maslinovo ulje - 1 kašika ili ulje
  • brašno - 500 g
  • so - 10 g
  • šećer - 10 g
  • suvi kvasac - 1 kesica ili 1/2 kocke
  • jaja - 1 komad
  • susam - ili kim
* merne jedinice

Način pripreme

Od svih sastojaka, bez jaja, se zamesi nelepljivo testo, stavlja se u namazanu posudu i pokriva se.

Raste oko 1-2 sata, nakon toga se deli na dva dela i oblikuje se u elipse na papiru za pečenje.

Mažu se umućenim jajetom sa malo vode, prave se rupe prstima i posipa se susamom ili kimom.

Rastu oko 15-20 minuta i peku se na oko 240 stepeni u zagrejanoj rerni dok ne dobiju zlatastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: