Turski hleb Simid

15/07/2018
"Najukusniji turski hleb već možete pripremiti i sami - evo ga i recept "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 091
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice14
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 3 i 1/2 šolje
  • voda - 250 ml
  • kvasac - 1 supena kašika, suvi
  • so - 1 1/4 kašičice
  • šećer - 2 kašičice
  • za susam
  • med - 2 supene kašike
  • voda - 100 ml
  • susam - 1 - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i nakon toga sa preostalom vodom, soli i brašnom i zamesite glatko testo. Ostavite gotovo testo da nadođe oko 90 minuta na toplom - dok se ne udvostruči.

Pospite brašnom radnu površnu i mesite još 2 minuta. Gotovo testo podelite na 18 lopti. Svaki deo oblikujte na fitilj dužine oko 40 cm. Nakon toga uvijte po 2 trake jedno sa drugom kao uže - napravite obruče dužine 15 cm i učvrstite ivice đevreka.

Rastvorite med u vodi, možete ga zameniti pekemezom ili gotovim karamelom. Potopite đevreke u medenu vodu i uvaljajte u susam, prethodno zapečen u tiganju.

Poređajte simid u veliki pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite na papiru za pečenje u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju lepu zlatnu boju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar