Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Jednostavan ravan turski hleb

Jednostavan ravan turski hleb

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Jednostavan ravan turski hleb
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Jednostavno ćete pripremiti ravan turski hleb, međutim, teško ćete mu odoleti"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 2 šolje /250 ml/
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • so - 2 kašičice
  • za premazivanje
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • susam - 3 - 4 supene kašike
  • majčina dušica - 2 supene kašike
  • čili - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno, dodajte mleko i so, i zamesite testo.

Prebacite testo na radnu površinu, posutu brašnom, i mesite dok ne dobijete glatko i malo tvrdo testo.

Ostavite testo pokriveno 15 minuta, da malo odstoji.

Nakon toga napravite loptice od njega, veličine mandarine - oko 6 loptica. Svaku razvucite, pospite sa malo brašno.

U ugrejanom tiganju, posutom sa malo brašna odmah stavite tanko razvučenu loptu od testa.

Pecite dok hleb ne naraste. Okrenite i sa druge strane i pecite.

Tako napravite i druge loptice od testa.

Za premazivanje ravnog hleba pomešajte lepo sve sastojke i namažite hleb odozgo.

Servirajte tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: