Babine piroške sa sirom

25/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Babe znaju kako da razmaze unuke - još od jutra ih pozivaju na babine piroške sa sirom "
Priprema60 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 952
  • Pregledi tokom meseca131
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 1 kg
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • so - 1 kašika
  • ulje - 4 kašike
  • Za nadev
  • sir - koliko upije
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se stavlja u duboku posudu. Pravi se udubljenje i u njega se sipaju jaja, kiselo mleko, u koje je stavljena i razmućena soda, ulje i so. Sve se muti, kad se sipa i polovina šolje vode. Dobro se zamesi u meko testo.

Posipa se brašnom i stavlja se u staklenu posudu na oko pola sata, uvijeno kesom, na toplo.

Za to vreme se namrvi sir i sprema se dubok tiganj za prženje. Kada prođe pola sata, testo se vadi iz posude, deli se na 4 dela i razvija se oklagijom. U jedan kraj se stavlja sir i zavija se.

Kad se zavije, seče se na oko 15-20 centimetara i krajevi se dobro zatvaraju, da ne izađe sir. Ređaju se u nabrašnjenu posudu za pečenje, da se ne zalepe.

Tako se uvijaju i preostale 3 loptice. Nakon toga se prže u dobro zagrejanom ulju. Mogu da se serviraju sa sosom po želji.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar