Francuski uskršnji kolač

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
28/06/2018
"Jedno od dragulja francuske kuhinje - neverovatan francuski uskršnji kolač sa hrskavom koricom "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano266
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u polovini mleka i ostavite da se aktivira. Jaja umutite sa šećerom, maslacem, solju i preostalim mlekom, mutite na toplom mestu.

Dodajte nadošao kvasac i zamesite testo. Mesite dok ne dobijete niti. Ostavite na toplom na nadođe.

Brioš napravite tako što od testa pripremite po dve loptice - jednu veliku, jednu manju.

Namažite žumancem, ostavite da nadođu, ponovo namažite, pospite orasima. Pecite u ugrejanoj rerni do 180 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar