Zečići za Uskrs

29/06/2018
"Nismo samo umesli uskršnji kolač, nego ćemo od njega napraviti zečeve, da praznik bude još veseliji "
Priprema140 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno170 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano172
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Milibroti

Način pripreme

1. Prosejte brašno u posudu i pomešajte sa suvim kvascem. Napravite udubljenje i u njega razbijte jaja, odvojite jedno žumance za premazivanje na kraju.

2. Ugrejte na vatri mleko sa šećerom, i čim se rastopi, skinite, ne treba da bude mnogo toplo, nego samo mlako. Sipajte ga u udubljenje i dodajte izrendanu koru od limuna i rum. Zamesite glatko testo, u pocesu mešenja dodajte po malo ulja dok testo ne upije sve.

3. Pokrijte krpom i ostavite da nadođe sat i po ili dva (pošto ima više šećera, potrebno je više vremena da nadođe). Najbolje da ostavite u ugrejanoj rerni na 50 stepeni, da bude na toplom.

4. Od nadošlog testa otkinite lopticu, malo veća, koliko može da stane u vašu šaku. Uz pomoć dlanova razvucite na dug fitilj i uvijte u oblik puža. Otkinite još malo testa za glavu zeca, napravite je u elipsasti oblik i isecite po sredini, tako da se dobiju dva uva, koja lagano izvučete prstima. Na kraju otkinite lopticu za rep, sastavice zeca i stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Pogledajte slike koje sam stavila. Uradite tako i sa ostalim testom i poređajte u pleh, ostavite razmak, zato što će nadoći. Dobijate 4 zeca.

5. Stavite suvo grožđe za oči i ponovo pokrijte i ostavite da nadođe 30-40 minuta;

6. Namažite umućenim žumancem sa nekoliko kapljica ulja. Pospite šećerom i pecite na 150 stepeni, nemojte ugrevati rernu prethodno, oko 30 minuta;

7. Gotove uskršnje zečeve naprskajte vodom i pokrijte 10 minuta;

8. Vežite crvenu mašnu na svakog i ukrasite prazničnu trpezu njima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar