Način pripreme
1. Prosejte brašno u posudu i pomešajte sa suvim kvascem. Napravite udubljenje i u njega razbijte jaja, odvojite jedno žumance za premazivanje na kraju.
2. Ugrejte na vatri mleko sa šećerom, i čim se rastopi, skinite, ne treba da bude mnogo toplo, nego samo mlako. Sipajte ga u udubljenje i dodajte izrendanu koru od limuna i rum. Zamesite glatko testo, u pocesu mešenja dodajte po malo ulja dok testo ne upije sve.
3. Pokrijte krpom i ostavite da nadođe sat i po ili dva (pošto ima više šećera, potrebno je više vremena da nadođe). Najbolje da ostavite u ugrejanoj rerni na 50 stepeni, da bude na toplom.
4. Od nadošlog testa otkinite lopticu, malo veća, koliko može da stane u vašu šaku. Uz pomoć dlanova razvucite na dug fitilj i uvijte u oblik puža. Otkinite još malo testa za glavu zeca, napravite je u elipsasti oblik i isecite po sredini, tako da se dobiju dva uva, koja lagano izvučete prstima. Na kraju otkinite lopticu za rep, sastavice zeca i stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Pogledajte slike koje sam stavila. Uradite tako i sa ostalim testom i poređajte u pleh, ostavite razmak, zato što će nadoći. Dobijate 4 zeca.
5. Stavite suvo grožđe za oči i ponovo pokrijte i ostavite da nadođe 30-40 minuta;
6. Namažite umućenim žumancem sa nekoliko kapljica ulja. Pospite šećerom i pecite na 150 stepeni, nemojte ugrevati rernu prethodno, oko 30 minuta;
7. Gotove uskršnje zečeve naprskajte vodom i pokrijte 10 minuta;
8. Vežite crvenu mašnu na svakog i ukrasite prazničnu trpezu njima.