Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pile sa krompirom, pavlakom i vinom

Pile sa krompirom, pavlakom i vinom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pile sa krompirom, pavlakom i vinom
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Da vam kažemo iskreno, ako se brinete o svojoj figuri, uopšte nemojte gledati sledeći recept - on je za ljude koji vode da jedu slatko i sa zadovoljstvom, bez griže savesti"

Potrebni sastojci

  • peršun - 3 struka, svež
  • biber - 1 prstohvat, mleven
  • kačkavalj - 250 g
  • pavlaka - 300 ml, tečna
  • maslinovo ulje - 20 ml
  • so - prstohvat
  • vegeta - 1 kašičica
  • origano - 1 prstohvat
  • belo vino - 200 ml
  • krompir - 500 g
  • pileći bataci - 4 komada
  • bujon - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite krompir.

Stavite ga u dubok pleh, dodajte batake, masllinovo ulje i začine.

Sipajte vino i bujon i pokrijte folijom.

Pecite u rerni na 180 stepeni 90 minuta, nakon toga skinite foliju i stavite tečnu pavlaku i rendani kačkavalj.

Pecite još 20 minuta i na kraju pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: