Musaka od tikvica i pirinča

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
29/06/2018
"Laka letnja musaka, koja će biti često na vašoj trpezi "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano487
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Crni i beli luk sitno iseckajte, a ostalo povrće iseckajte na kockice.

Zagrejte maslinovo ulje i prvo stavite luk da se proprži malo, a zatim dodajte i ostalo povrće.

Čim se i ono proprži, dodajte pirinač, koji ste prethodno oprali, pa propržite i njega, a onda sipajte vodu, tako da odnos pirinča i vode bude 1:3.

Dodajte začine i promešajte. Neka ostane na vatri, dok se pirinač ne skuva, a s vremena na vreme promešajte.

Prebacite smesu u tavu, poravnajte odozgo i sipajte preliv od umućenih jaja, kiselog mleka i prstohvata sode bikarbone. Stavite u prethodno zagrejanu rernu, da se preliv zapeče i stegne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar