Punjeni zec iz rerne

29/06/2018
"Kako ga prave majstori - em pečen, em punjen i toliko krt "
Priprema30 min.
Kuvanje260 min.
Ukupno290 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano479
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Propržite isčenu slaninu u suvom tiganju.

U 2 supene kašike maslaca izdinstajte isečeni luk, šargarepu i beli luk.

Dodajte so, slaninu i prelijte bujonom.

Vri dok pirinač ne upije tečnost. Stavite suvo grožđe.

Zeca natrljajte smesom od soli, aleve paprike, bibera i 1 supene kašike maslaca.

Napunite nadevom i ušijte.

Stavite u namazan pleh, sipajte vino, stavite bosiljak i peršun i uvijte folijom.

Punjenog zeca pecite 4 sati na 140 stepeni. Skinite foliju i pecite još 15-20 minuta na 200 stepeni.

Namažite maslacem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar