Teleća škembe čorba sa kuvanom zaprškom

30/06/2018
"Da li je moguće da se zaljubiš u nešto drugo, osim škembića - ovo filozofsko pitanje nas muči već duže vreme "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano131
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleći škembići - 500 g
  • sveže mleko - 600 ml
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada
  • biber
  • aleva paprika
  • ljuta aleva paprika - krupnije samlevena
  • brašno - 2 supene kašike
  • beli luk - 4 čena
  • sirće
  • ulje - ili maslac
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće škembe dobro očistite, operite i stavite da se kuvaju. Možete ga skuvati u ekspres loncu, bude brže.

Kad bude gotovo i lepo kuvano, isecite ga na tanke ivice ili kockice.

Umutite jaja sa kiselim i svežim mlekom. Ugrejte ulje ili maslac i propržite brašno, lagano dodajte mlečnu smesu i bujon, neprestano mešajte.

Dodajte skuvane škembiće i ostavite minut da provri.

Napravite zapršku od ulja sa alevom paprikom i dodajte pre serviranja.

Začinite izgnječenim belim lukom sa sirćetom i krupnije samlevenom ljutom paprikom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar