Mleko se često koristi kao razređivač kafe. Takođe omekšava ukus kofeina i blago zasićuje.
Ako želimo da izvučemo puna svojstva kofeina, bolje je piti čistu kafu – ali samo 1-2 dnevno. Osim što okrepljuje, kafa je i korisna. Sadrži tanine koji se koriste protiv dijareje. Kafa takođe ima blagotvorno dejstvo na zaustavljanje krvarenja, sprečavanje hemoroida.
Ali kofein ne dozvoljava da se kalcijum iz mleka apsorbuje.
Mleko takođe ima mnogo korisnih efekata i veoma je hranljivo. Velika čaša mleka sa medom i cimetom uveče pomaže vam da bolje spavate. Ovo zauzvrat smanjuje efekat kofeina u kafi.
Oba našitka se lagano neutrališu. Mešanjem kafe sa mlekom formira se supstanca koju želudac teško vari. Istovremeno, mleko smanjuje jačinu kofeina i čini piće od kafe slabijim.
Ponekad je bolje popiti samo šoljicu duge kafe.
U kafi se mnoge korisne osobine mleka sačuvaju, kao i odličan ukus kapućina ili moke. Moramo da koristimo sve u normalnim količinama.
Tada možemo biti sigurni i mirni u pogledu svog zdravlja. Takođe je veoam važno i da se osećate dobro.
A za još bolje raspoloženje, pogledajte ove kolače sa kafom ili kolače za kafu.
Komentari