bonapeti.rs»Saveti»Koji čaj da pijete ako imate mučninu?

Koji čaj da pijete ako imate mučninu?

MariaMaria
Početnik
117
Koji čaj da pijete ako imate mučninu?

Ako osećate mučninu ili patite od uznemirenog stomaka, šolja čaja može pomoći u smirivanju simptoma. Pogledajte koji čajevi smiruju mučninu.

Koren đumbira

Čaj od đumbira je biljna infuzija korena đumbira.

Koristi se kao prirodni lek za mučninu i obično se dodaje u bombone i tablete za žvakanje koje se koriste za lečenje stomačnih tegoba.

Čaj sa medom i limunom

Čaj sa medom i limunom je popularan čaj koji kombinuje slatkoću i osvežavajući ukus citrusa. Brojne studije su pokazale da sama aroma limuna može ublažiti mučninu i povraćanje. Istovremeno, med balansira kiselkasti ukus limuna, a njegova antibakterijska svojstva štite od infekcija.

Čaj od mirođije

Mirođija je aromatična biljka koja se koristi kao prirodni lek za širok spektar bolesti, uključujući bolove u stomaku, dijareju i zatvor. Šolja čaja od komorača ili mirođije dnevno pomaže u poboljšanju zdravlja probave i obnavljanju creva.

Čaj od nane

Nana smanjuje bol i opušta mišiće u digestivnom traktu, pa je čaj od nane idealan za lečenje bolova u stomaku i mučnine.

Čaj od kamilice

U tradicionalnoj medicini, kamilica se koristi za opuštanje mišića sistema za varenje i za lečenje stanja kao što su mučnina, povraćanje, gasovi i loše varenje.

Uvek se konsultujte sa lekarom pre uzimanja biljaka tokom trudnoće i dojenja, jer su neke od njih veoma jake i njihov unos treba da bude u skladu sa stanjem organizma.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji