Bonapeti.rs»Saveti»Koji začini su pogodni za musaku?

Koji začini su pogodni za musaku?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
Koji začini su pogodni za musaku?

Musaka je nesumnjivo jedno od najpopularnijih tradicionalnih jela na našim prostorima. Bilo bi vam teško da pronađete restoran koji je ne priprema, ili domaćinstvo koje je ne priprema redovno za ukusan ručak ili večeru.

Musaka je zapečeno jelo koje se može napraviti od pečenih ili prženih patlidžana, krompira, paradajza, mlevene junetine, jagnjetine ili svinjetine i na kraju zapeći na vrhu sa ukusnim filom od jaja, brašna, kiselog mleka, sode i prstohvata soli.

Mnogi ljudi misle da je pripremanje musake teško. Međutim, ovo je daleko od istine!

Priprema musake se svodi na nekoliko jednostavnih koraka:

- biramo tačne začine (biber, aleva paprika, čubar, bosiljak, peršun, kim, suvi beli luk, suvi luk, so) kojima začinimo mleveno meso, a samo meso, kada ga stavljamo u tepsiju ili pleh za pečenje, iskidamo na male komade;

- pripremite maslinovo ulje ili ulje;

- pripremite patlidžan, krompir, paradajz, luk, očistite ih i sitno iseckajte;

- navedene sastojke stavite u tepsiju, prelijte vodom i pecite u rerni do kraja;

- spremite preliv za musaku (u obliku guste kaše), kojim na kraju prelijete musaku (i pečete je dok ne bude gotova), umutivši jaja sa kiselim mlekom i brašnom sa dodatkom sode i prstohvatom soli.

Pogledajte kako se stvara još omiljena:

- grčka musaka;

- musaka sa pirinčem;

- musaka bez mesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni