Bonapeti.rs»Saveti»Šta možemo da pripremimo sa dunjama?

Šta možemo da pripremimo sa dunjama?

MarianeMariane
Džedaj
1461194
Šta možemo da pripremimo sa dunjama?

Dunje su izuzetno ukusni i aromatični jesenji plodovi. One su jedan od poslednjih darova jeseni, posle njih se beru samo mušmule. Međutim, čak i potpuno zrele dunje nisu pogodne za direktnu konzumaciju. Šta onda možete da kuvate sa njima?

Ako slučajno imate sveže dunje, možete napraviti izuzetno ukusno slatko od dunja ili dunje pečene u rerni. Ovo aromatično voće je odlično za pravljenje jesenjeg kolača od dunja ili krema od dunja.

Od dobro sazrelih dunja može se napraviti marmelada od dunja ili slatko od dunja sa orasima. Pogodne su za pravljenje kompota, pestilja, pa čak i aromatičnog vina od dunja ili mnogima omiljene rakije od dunje - dunjevače.

Nepotpuno sazrele dunje možete ostaviti u hladnim i prozračnim prostorijama gde će omekšati dok vaš dom obogaćuju mirisom.

U slučaju da ne volite slatkiše, kolače ili marmelade, možete pripremiti sušene dunje koje ćete kasnije koristiti za pripremu čaja ili.

Dunje se nakon prethodnog sečenja i blanširanja u blago posoljenoj vodi suše na suncu. Zatim ih treba čuvati u plastičnim kesama ili teglama sa hermetičkim poklopcima.

Takođe naučite zašto treba da jedemo više dunja i kako pravilno čuvati dunje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji