bonapeti.rs»Saveti»Kako napraviti pire od jabuke za bebu?

Kako napraviti pire od jabuke za bebu?

Diana IvanovaDiana Ivanova
Početnik
6924
Kako napraviti pire od jabuke za bebu?

Danas u prodavnicama postoje sve vrste pirea za bebe, a majke ne moraju da spremaju domaću hranu za svoju voljenu decu. Ali, ako ste odlučili da kontrolišete pripremu hrane da biste bili sigurni u njen kvalitet i sastojke, možete sami napraviti pire za bebe.

A najpristupačnija i najkorisnija opcija je pire od jabuke. Pire od jabuka je proizvod koji se preporučuje da se prvi uključi u jelovnik beba (od 4 meseca). Priprema je vrlo jednostavna, samo ne zaboravite da poštujete neophodnu higijenu.

Kako napraviti pire od jabuke za bebu

Sortirajte jabuke tako da nema nagnječenih i povređenih, niti trulih. Plodovi moraju biti savršeni i zreli. Očistite sortirane jabuke i isecite ih na kriške, uklanjajući jezgro.

Stavite kriške jabuka u malu šerpu, dodajte vodu i stavite na tihu vatru na šporet. Kuvajte 15 minuta, povremeno mešajući.

Zatim treba da sameljete jabuke blenderom, a pošto spremate jelo za najmanjeg člana porodice, ispasirajte i kroz cediljku da biste isključili preostale komade.

Pire se vraća u lonac i kuva još 15 minuta (na laganoj vatri). Tegle unapred sterilisati na pari ili u rerni, napuniti vrućim pireom i zatvoriti sterilnim poklopcima.

Okrenite tegle pirea od jabuke naopačke, umotajte ih u kuhinjsku krpu i ostavite da se potpuno ohlade, a zatim ih odložite na trajno skladištenje u podrum, hladnu ostavu ili frižider.

Za veću sigurnost, zatvorene tegle sa pireom možete sterilisati nekoliko minuta u vodi, pa ih, kao u gornjoj opciji, prevrnite dok su još vruće sa poklopcima nadole i ostavite da se ohlade.

Zdravlje za vašu decu i dobar apetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji