Bonapeti.rs»Saveti»Koliko praška za pecivo ide u kolač?

Koliko praška za pecivo ide u kolač?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
231165
Koliko praška za pecivo ide u kolač?

Svako se bar jednom susreo sa kulinarskim sastojkom prašak za pecivo - magično sredstvo koje dopunjuje niz ukusnih tradicionalnih jela. Teško da je moguće postići savršeno pecivo bez dodatka praška za pecivo, koji brine o mekanom izgledu vaše omiljene poslastice od testa.

Prašak za pecivo je prašak karakteristične bele boje. Njegova glavna funkcija je da poveća zapreminu testa. Ovaj efekat se postiže zahvaljujući mehurićima ugljen-dioksida koji počinju da se formiraju u testu.

Ova formacija se javlja zbog sastava praška za pecivo - limunske kiseline i sode bikarbone. Interakcija između dve supstance proizvodi mehuriće koji daju volumen vašim omiljenim kolačima, pitama, gurabijama ili drugim pečenim proizvodima.

Obično se prašak za pecivo povezuje sa receptom za kolač. Da biste dobili obimni i mekani kolač, morate dodati potrebnu količinu praška za pecivo. Koliko se praška za pecivo stavlja u kolač – pogledajte u sledećim redovima:

Koliko praška za pecivo treba da stavite u kolač?

Da biste bili sigurni da ćete dobiti ukusni i mekani biskvit ili kolač, potrebno je pratiti odnos 1 kg brašna i 30-40 g praška za pecivo. Ova količina može da varira u zavisnosti od vrste proizvoda koji se koristi, ali će biti oko naznačenih vrednosti.

Takođe je prihvaćeno dodati 1 kašičicu praška za pecivo na 1 kašičicu brašna. To znači da je za količinu od 500 g brašna potrebno dodati 15 g praška za pecivo ili minimum 1 paketić, što je 10 g. Posmatrajući ove količine, imaćete velike šanse da pripremite ukusno i mekano pecivo.

Pogledajte i neke ideje za:

- kolač od jabuke;

- mafin zebra;

- mermerni kolač;

- kolač od vanile.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji