Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Ideje za kolače sa suvim Uskršnjim kolačem

Ideje za kolače sa suvim Uskršnjim kolačem

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
3986
козуначен сладкиш с карамел

Za Uskrs se obično kupuje puno Uskršnjih kolača, a kada se završi praznik, ispostavi se da je dosta njih zaostalo. Brzo se osuše i više nisu tako ukusni kao za praznik. Ipak, ne treba ih baciti, uz malo mašte suvi Uskršnji kolači postaju prijatni i ukusni deserti od Uskršnjih kolača, koji opet prijaju oku i nepcu.

Svako može da smisli svoj recept za kolač sa starim Uskršnjim kolačem po ukusu porodice. Evo nekih predloga.

Jednostavan slatkiš sa suvim Uskršnjim kolačem za kuvara početnika

Neophodni proizvodi: 1 komad suvog Uskršnjeg kolača, 4 ili 5 jaja, 1 litar svežeg mleka, 1 kafena šolja šećera.

Priprema: U kalupu u kome će se kolač peći sipajte 4 kašike šećera i ostavite da se karamelizira.

Na ohlađeni karamel izlomiti Uskršnji kolač. Mleko, jaja i preostali šećer se umute i smesom se prelije Uskršnji kolač.

Pecivo se peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko sat vremena, dok ne porumeni. Nakon što se ohladi, okrene se u tanjir za torte.

Torta od suvog Uskršnjeg kolača

торта със сух козунак и шоколад
Fotografija: VILI-Violeta Mateva

Potrebni proizvodi: 1 komad suvog Uskršnjeg kolača, 1 pakovanje maslaca od 125 g, 1 1/2 šolje šećera u prahu.

Za sirup: 1 šolja vode, 4-5 kašika šećera, 1 vanila.

Za glazuru: 2 čokolade, 1 pakovanje maslaca od 125 g, 1 kašičica kore pomorandže.

Priprema: Uskršnji kolač se iseče na tanke kriške i ređa u pleh, ne ostavljajući rupe, koje se pune manjim komadima Uskršnjeg kolača. Preko njih se prelije sirup. Ređa se drugi sloj Uskršnjeg kolača.

Umutite maslac i šećer u prahu i njime premažite kriške. Sledi novi red kriški namazanih maslacem koje su prelivene sirupom. Tako se nastavlja dok se ne potroši materijal.

Maslac i čokolada se istope na pari, aromatiziraju korama pomorandže i ovom čokoladnom mešavinom se prelije torta od Uskršnjeg kolača.

Potrebno je da se ohladi sat-dva pre sečenja i serviranja torta od suvog Uskršnjeg kolača.

Voćna torta sa suvim Uskršnjim kolačem

Neophodni proizvodi: 1 suvi Uskršnji kolač, 1 kompot - sok i voće, rum ili konjak za aromu, slatka pavlaka.

Priprema: Uskršnji kolač se iseče na sitne kockice. Posipa se konjakom ili rumom. Komadi su poređani kao kanape za voće u čaši ili posudi za desert. Dobro se sirupiraju sokom od kompota. Poređajte voće i ukrasite pavlakom. Možete ređati više redova Uskršnjeg kolača i onda se red sa voćem ponavlja. Ohladite sat ili dva pre serviranja.

Da biste potrošili uskršnje kolače, probajte i voćnu tortu od Uskršnjeg kolača, keks tortu od Uskršnjeg kolača i tortu od Uskršnjeg kolača sa Maskarponeom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest