Rum je među omiljenim alkoholnim pićima mnogih generacija. Povezuje se sa gusarskim pričama i mnogim drugim urnebesnim trenucima.
Beli rum je destilovano alkoholno piće napravljeno od slatke šećerne trske i sirupa od trske.
Njegova istorija potiče sa Karipskih ostrva, gde se šećerna trska uspešno uzgaja do danas.
Da bi se dobila svetla boja alkoholnog pića ruma, potrebno je, nakon procesa fermentacije, da se sveži destilat stavi u posebnu drvenu burad.
Među najboljim buradima su ona od hrastovine. Hrastove bačve omogućavaju da sve faze formiranja boje i arome ruma prođu kako treba.
Tako se, nakon što prođe potrebno vreme, dobija bistar rum. Beli rum je svetli rum blagog ukusa. To ga takođe čini poželjnim sastojkom u nekim vrstama koktela.
Beli rum je takođe poznat kao srebrni rum.
Druga vrsta bistrog ruma je takozvani zlatni rum, čija se specifična boja postiže zahvaljujući dodatku karamele.
Od belog možete da pravite jedinstvene slatkiše poput ovog kolača od badema sa rumom ili kolač sa čokoladom i rumom.
Komentari