Bonapeti.rs»Saveti»Kako i koliko dugo se kuvaju pečurke?

Kako i koliko dugo se kuvaju pečurke?

Kako i koliko dugo se kuvaju pečurke?

Pečurke su deo više od jednog ukusnog jela. Postoji mnogo načina da ih pripremite, ali ovde ćemo obratiti pažnju na to kako i koliko dugo kuvati pečurke.

Prvo što treba da uradimo je da dobro operemo pečurke, posebno one koje se sakupljaju u šumi. Zatim, ako želite, možete ih iseckati ili skuvati cele. A evo nekih vrsta pečuraka i vremena za koje se pripremaju:

Kuvanje različitih vrsta pečuraka:

- kuvajte bele pečurke oko 35-40 minuta, uklanjajući penu koja se oslobađa tokom kuvanja;

- sveža bukovača se kuva 15-20 minuta;

- mlečne pečurke se potapaju 2-3 dana pre kuvanja u vodi koja se periodično menja. Kuvajte ih 15 minuta;

- lisičarka se kuva 20 minuta;

- medenjača se kuva na sledeći način: pošto voda u kojoj su pečurke provri, stvara se pena. Mora se promeniti, a pečurke se moraju oprati. Zatim se ponovo stavljaju u novu vodu i kuvaju 40 minuta do sat vremena;

- šampinjoni se kuvaju 5 minuta;

- krasnica se kuva 30 minuta;

- sve vrste zamrznutih pečuraka se kuvaju na isti način, i to: prvo odmrznuti, pa kuvati 15-20 minuta;

- suve pečurke se peru toplom vodom, pa potapaju u hladnu vodu 3 do 16 sati - zavisi od vrste pečurke. Nakon što omekšaju, kuvaju se u istoj vodi bez soli 90 minuta do 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni