Bonapeti.rs»Saveti»Koliko vremena se peče kukuruz?

Koliko vremena se peče kukuruz?

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
186119
Koliko vremena se peče kukuruz?

Pečenje kukuruza je ukusan i popularan način pripreme ovog svestranog povrća. Savršen je prilog za bilo koji roštilj ili porodično okupljanje i lako se pravi u samo nekoliko jednostavnih koraka. Ali koliko je potrebno za pečenje kukuruza? U narednim redovima ćemo istražiti odgovor na ovo pitanje i dati vam nekoliko saveta kako ispeći kukuruz do savršenstva.

Priprema kukuruza za pečenje

Pre nego što uđemo u proces pečenja, važno je da pravilno pripremimo kukuruz. Prvo uklonite omotač i svilu sa kukuruza. Zatim isperite kukuruz pod hladnom tekućom vodom da biste uklonili preostalu svilu ili ostatke. Na kraju, kukuruz osušite čistim peškirom kako biste bili sigurni da nije previše mokar kada se peče.

Pečenje kukuruza na roštilju

Pečenje kukuruza na roštilju je jedan od najpopularnijih načina pečenja i relativno ga je lako napraviti. Da biste započeli, zagrejte roštilj na srednje jakoj temperaturi. Kada se roštilj zagreje, stavite kukuruz direktno na rešetke za roštilj. Kuvajte kukuruz 10-15 minuta, povremeno okrećući kako biste obezbedili ravnomerno kuvanje. Kukuruz je gotov kada je malo ugljenisan i mekan.

Pečenje kukuruza u rerni

Ako nemate roštilj, možete ispeći kukuruz u rerni. Da biste to uradili, zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite kukuruz na pleh i pecite 20-25 minuta, okrećući kukuruz jednom na pola kuvanja. Kukuruz je gotov kada omekša i malo poprimi smeđu boju.

Pečenje kukuruza na ringli

Ako više volite da pečete kukuruz na šporetu, to možete da uradite pomoću tiganja od livenog gvožđa. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i dodajte jednu kašiku maslaca. Kada se tiganj zagreje, dodajte kukuruz i kuvajte 10-15 minuta, povremeno okrećući, dok kukuruz ne omekša i malo ne dobije boju.

Kako znati da li je kukuruz gotov

Bez obzira koji metod odaberete za pečenje kukuruza, važno je znati kako da znate kada je to gotov. Najlakši način da to uradite je da proverite boju kukuruza. Pečeni kukuruz treba da bude zlatno braon sa nekoliko ugljenisanih tačaka. Takođe, kukuruz treba da bude nežan i lako se buši viljuškom.

Završne misli

Pečenje kukuruza je odličan način da uživate u ovom raznovrsnom povrću. Bilo da ga pečete na roštilju, pečete u rerni ili na šporetu, važno je da pravilno pripremite kukuruz i znate kako da znate kada je gotov. Uz malo vežbe, svaki put ćete moći da ispečete kukuruz do savršenstva. Dakle, sledeći put kada budete raspoloženi za ukusan i jednostavan prilog, razmislite o pečenju kukuruza!

Pogledajte i neke ideje sa kukuruzom:

- supe sa kukuruzom;

- salate sa kukuruzom;

- pica sa kukuruzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji