Možda vaš um automatski pomisli na belo vino kada su u pitanju morski plodovi, ali život je prekratak da biste se ograničili samo na to.
I alkoholna i bezalkoholna pića pružaju uzbudljivo i novo iskustvo za poboljšanje i dopunu ukusa morskih plodova koje jedete.
Suvo belo vino dodaje i kiselost i slatkoću morskim plodovima, slično limunu.
Pogodna vina za morske plodove
Najbolji izbori su:
· šardone;
· pinot gridžo;
· pinot gri;
· rizling.
Penušavo vino – bilo da je šampanjac ili proseko, dobro se slaže sa bilo kojim prženim morskim plodovima.
Žestoka pića uz morske plodove
· Rum – poznat i kao piće mornara, pa se prirodno slaže sa morskim plodovima.
· Votka – najsvestranije alkoholno piće. Može da se slaže sa voćnim, kiselim ili slatkim ukusima.
· Tekila – kada se služi sa limetom može biti neverovatno dobar dodatak morskim plodovima.
· Burbon – ako ste odvažniji u kombinovanju ukusa, možda biste probali i ovo.
Kokteli su zabavan način da dobijete gomilu različitih ukusa u jednom piću. Bilo koja pića sa citrusnim voćem (paradajz, limun, limeta) i svežim začinskim biljem (bosiljak, nana, ruzmarin) mogu biti odlično kombinovanje alkohola sa morskim plodovima.
Bezalkoholna pića sa morskim plodovima
Citrusna pića kao što su limunada od jagoda, ledeni čaj ili orandžada mogu biti divan spoj sa morskim plodovima. Međutim - pokušajte da izbegavate previše slatka pića jer mogu da nadjačaju ukus morskih plodova.
Komentari