Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Začini koji idu uz leblebiju

Začini koji idu uz leblebiju

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
4723

Leblebiju možete peći ili kuvati. Možete je staviti u različite supe ili čorbe. Ona se kombinuje i sa nekim varivima. Kada koristite leblebiju, onda možete koristiti razne začine.

Začini, koje možete koristiti kada spremate leblebiju su korijander, kumin, cimet, čili, piment, đumbir, cejlonski biber, aleva paprika, čubar, so, kim, karanfilić, kardamon, himalajska so i piment.

Za leblebiju možete koristiti i maslinovo ili suncokretovo ulje, limun, tahini, sok od limuna. Peršun, mirođija, crni i beli luk su takođe sastojci kojima možete obogatiti ukus leblebije. Ulje od bundeve, susama i avokada su takođe dobar predlog kada se sprema leblebija.

Sa leblebijom možete napraviti razne ukusne salate, čorbe, janije, paštete, ćufte, krekere, zdrave pogačice, palačinke, pa čak i čokoladne bombone.

Ako pravite kolače i bombone, onda možete koristiti razne kombinacije. Za to su dobri: med, smokve, banane, orasi, kakao u prahu, vanilin šećer, ovsene pahuljice i kokosovo ulje.

Evo i nekih predloga za jela sa leblebijom i začinima koji idu uz nju.

Leblebija pečena u rerni sa maslinovim uljem i začinima. U tom slučaju možete koristiti kumin, korijander, piment, cimet, đumbir, biber, so i čili.

Kuvana leblebija se mmože spremiti sa biberom, đumbirom i belim lukom. Takođe, možete koristiti i limun.

Leblebija sa povrćem - možete kombinovati leblebiju i paprike, paradajz, šargarepu, crni i beli luk, a dodajte i začine poput: kumina, aleve paprike, soli, bibera, pimenta, karanfilića i korijandera.

Ukusan humus možete napraviti sa leblebijom, sokom od limuna, tahinijem, maslinovim uljem i himalajskom solju. To je klasičan humus. Možete dodati sušeni paradajz, beli luk, alevu papriku, kumin i druge začine po želji.

Falafele možete napraviti sa leblebijom, uz dodatak maslinovog ulja, limuna, luka, belog luka, korijandera, kumina i himalajske soli.

Drugo ukusno jelo sa leblebijom i začinima je: leblebija, paprike (crvene i zelene), šargarepa, paradajz, paškanat, patlidžan i tikvica. Začini su: himalajska so, kardamon, maslinovo ulje i sok od limuna.

Leblebiju možete spremiti i sa brokolijem. Možete dodati šargarepu, crvenu papriku, crni i beli luk, paradajz pire, celer, so, peršun i kokosovo ulje.

Od leblebije možete napraviti i paštetu. Odlično se kombinuje sa sušenim paradajzom, tahinijem od susama, limunom, mirođijom, biberom i maslinovim uljem.

Sa leblebijom možete napraviti i ukusne čorbe. Dobre kombinacije su: leblebija sa paprikom, bundevom, pečurkama, spanaćem, šargarepom i himalajskom solju, đumbirom, kurkumom i maslinovim uljem.

Salata sa leblebijom se može napraviti tako što kombinujete leblebiju, spanać i rukolu u jednakim količinama, i da dodajte paradajz, luk, avokado, limun, himalajsku so i ulje bundeve.

Sa leblebijo možete napraviti i ukusne kolače i bombone. Jedan veoma ukusan recept su palačinke sa leblebijom, bananom, vanilin šećerom, kokosovim uljem, ovsenim mekinjama i jajima. KOlač sa leblebijom možete napraviti i tako što dodajete med, vanilin šećer, ovsene pahuljice i kokosovo ulje. Ukusne čokoladne bombone sa leblebijo možete napraviti tako što ćete kombinovati leblebiju sa kakaom u prahu, orasima i smokvama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni