Tečna čokolada je svestran sastojak koji se može koristiti u raznim slatkim i slanim jelima. Bilo da ste profesionalni kuvar ili kuvar-amater, postoji mnogo kreativnih načina da koristite tečnu čokoladu u kuvanju.
Topla čokolada
Najočigledniji i najlakši način upotrebe tečne čokolade je pravljenje tople čokolade. Jednostavno zagrejte malo mleka, dodajte tečnu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne istopi i sjedini sa mlekom. Možete dodati dodatne sastojke kao što su šećer, začini ili šlag da biste stvorili ukus koji želite.
Sosevi za deserte
Tečna čokolada se može koristiti kao sos za razne deserte kao što su sladoled, palačinke, vafle ili sveže voće. Samo pospite čokoladu preko deserta i poslužite.
Čokoladni fondu
Čokoladni fondu je klasičan desert koji se može napraviti sa tečnom čokoladom. Jednostavno zagrejte čokoladu u šerpi i dodajte dodatne sastojke kao što su pavlaka, maslac ili liker da biste stvorili glatku, kremastu teksturu. Poslužite fondu sa voćem, keksom ili drugim slatkišima za zabavnu i ukusnu poslasticu.
Pekarski proizvodi
Tečna čokolada se može koristiti u mnogim pekarskim proizvodima, kao što su torte, brauni i keks. Može se koristiti kao glazura ili mešati u testo da bi se stvorio bogat, čokoladni ukus.
Slana jela
Tečna čokolada se takođe može koristiti i u slanim jelima, kao što su sosevi za jela od mesa ili kao osnova za supe. Kada se koristi u slanim jelima, čokolada treba da bude nezaslađena i kombinovana sa drugim ukusima koji je dopunjuju, kao što su kajenska aleva paprika, bilje ili začini.
U zaključku, tečna čokolada je ukusan i univerzalan sastojak koji se može koristiti u raznim slatkim i slanim jelima. Bez obzira da li tražite toplu i prijatnu toplu čokoladu, bogat i kremasti sos za desert, ili dodatak jedinstvenog ukusa vašim slanim jelima, tečna čokolada je odličan izbor.
Budite kreativni i eksperimentišite sa različitim receptima kako biste pronašli savršen način da koristite ovaj ukusni sastojak u svom kuvanju.
Pogledajte još neke čokoladne užitke: