Domaći Vedžis krompir je savršeno začinjen krompir, hrskav spolja i mekan iznutra. Mogu se poslužiti uz odgovarajući sos, kao ukusno predjelo ili kao prilog od krompira.
Ovaj krompir je omiljen i za decu i za odrasle. Lako se pravi i odličan je za roštilj i zabave. Evo kako da napravite domaći Vedžis krompir.
Neophodni proizvodi /za 3 porcije/:
3 velika krompira (najbolje Russets)
1/3 šolje maslinovog ulj (80 ml)
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica luka u prahu
1 kašika sušenog origana
1 kašika aleve paprike
1/2 šolje parmezana (55 g), može biti i vegetarijanski
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 180-200 stepeni.
Krompir dobro operite. Oštrim nožem prepolovite krompir po dužini na dasci za sečenje. Stavite isečenu stranu na dole, a zatim ponovo prepolovite po dužini da napravite četvrtine. Ponovo prerežite svaku četvrtinu na pola da biste napravili osam kriški krompira.
Isečene komade krompira uvaljajte u odgovarajućoj posudi sa maslinovim uljem, crnim lukom u prahu, belim lukom u prahu, solju, biberom, alevom paprikom i origanom. Pospite ih rendanim parmezanom, koji će dodati malo dodatnog, bogatog, pikantnog ukusa. Stavite ih na pleh prekriven papirom za pečenje, kožom na dole.
Pecite 40-50 minuta.
Poslužite domaći Vedžis krompir uz klasična jela kao što su sočni giros, hamburger, pohovani pileći zalogaji i još mnogo toga.
Prijatno!
Pogledajte takođe:
- Krompir Vedžis u fritezi;
- Američki krompir Vedžis.
Komentari