Bonapeti.rs»Saveti»Kako napraviti Vedžis (Vedges) krompir?

Kako napraviti Vedžis (Vedges) krompir?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
Kako napraviti Vedžis (Vedges) krompir?
Fotografije: Albena Asenova

Domaći Vedžis krompir je savršeno začinjen krompir, hrskav spolja i mekan iznutra. Mogu se poslužiti uz odgovarajući sos, kao ukusno predjelo ili kao prilog od krompira.

Ovaj krompir je omiljen i za decu i za odrasle. Lako se pravi i odličan je za roštilj i zabave. Evo kako da napravite domaći Vedžis krompir.

Neophodni proizvodi /za 3 porcije/:

3 velika krompira (najbolje Russets)

1/3 šolje maslinovog ulj (80 ml)

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice bibera

1 kašičica belog luka u prahu

1 kašičica luka u prahu

1 kašika sušenog origana

1 kašika aleve paprike

1/2 šolje parmezana (55 g), može biti i vegetarijanski

Način pripreme:

Zagrejte rernu na 180-200 stepeni.

Krompir dobro operite. Oštrim nožem prepolovite krompir po dužini na dasci za sečenje. Stavite isečenu stranu na dole, a zatim ponovo prepolovite po dužini da napravite četvrtine. Ponovo prerežite svaku četvrtinu na pola da biste napravili osam kriški krompira.

Isečene komade krompira uvaljajte u odgovarajućoj posudi sa maslinovim uljem, crnim lukom u prahu, belim lukom u prahu, solju, biberom, alevom paprikom i origanom. Pospite ih rendanim parmezanom, koji će dodati malo dodatnog, bogatog, pikantnog ukusa. Stavite ih na pleh prekriven papirom za pečenje, kožom na dole.

Pecite 40-50 minuta.

Poslužite domaći Vedžis krompir uz klasična jela kao što su sočni giros, hamburger, pohovani pileći zalogaji i još mnogo toga.

Prijatno!

Pogledajte takođe:

- Krompir Vedžis u fritezi;

- Američki krompir Vedžis.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni