Bonapeti.rs»Saveti»Šta skuvati sa ostatkom pirinča?

Šta skuvati sa ostatkom pirinča?

Šta skuvati sa ostatkom pirinča?

Ako vam je ostao pirinač i pitate se šta da radite sa njim, ovaj savet je za vas. Daćemo vam nekoliko sjajnih ideja za jela koja se lako prave. Bez obzira da li vam je ostalo belog ili smeđeg pirinča, postoje neke sjajne stvari koje možete da uradite sa njim, a evo ih:

Punjeni paradajz

Ostatak pirinča možete koristiti da napunite paradajz i imate odlično vegetarijansko jelo koje možete poslužiti kao glavno jelo ili kao predjelo. Uklonite krajeve paradajza, izdubite ga i punite ga prethodno začinjenim pirinčem, prelijte maslinovim uljem i ispecite. Možete da napunite i paprike sa ostatkom pirinča ili jabuke.

Salata od pirinča

Ovo je još jedan odličan način da iskoristite ostatke pirinča. Možete ga dodati u svoju omiljenu salatu, koristiti sveže začine i bilje i koristiti svoje omiljeno povrće;

Prženi pirinač

Možete koristiti beli luk, luk, soja sos i susamovo ulje u tiganju, dodati preostali pirinač i dodati svoje omiljeno povrće. Imate ukusan obrok. Možete staviti ananas, indijski orah, umućena jaja i mnoge druge sosove i začine. Začinite morskom solju i sokom od limuna. Ovaj pirinač se može poslužiti i kao predjelo ili kao glavno;

Pirinčane ćuftice

Možete napraviti ćuftice bez mesa sa ostatkom pirinča. Samo dodajte 1 ili 2 sirova jaja i malo izmrvljenog sira. Začinite biberom, alevom paprikom i ostalim začinima po ukusu. Formirajte ćuftice i ređajte ih na papir za pečenje u pleh, pa ih pecite na 180 stepeni dok ne porumene.

Burito

Možete koristiti ostatke kuvanog pirinča kao fil za burito, zajedno sa gvakamoleom, kuvanim pasuljem, kačkavaljem i drugim sastojcima po izboru.

Supa od pirinča

Koristite pirinač koji vam je ostao da napravite supu od pirinča. Povrće dinstajte, prelijte vodom i pred kraj kuvanja stavite pirinač, pa začiniti po ukusu.

A evo još mnogo ideja za jela od pirinča odabranih samo za vas!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji