Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?
16. januar
Omleti Kada se pitamo šta možemo brzo da skuvamo, a ne samo ukusno, već i hranljivo, omlet nam uvek padne na pamet....
Šta skuvati sa pečenom paprikom?Šta skuvati sa pečenom paprikom?
26. maj
Šta skuvati sa pečenom paprikom? - Punjene paprike. Ovo je klasičan recept sa kojim se obično povezuju punjene paprike. Punjene paprike sa pirinčem ili pirinčem i mlevenim mesom su jelo koje malo ko može da odbije....
Šta sadrži pirinač?Šta sadrži pirinač?
12. januar
Beli pirinač je podložan najaktivnijoj preradi, tokom koje se gube vitamini i minerali u njegovom sastavu. Pirinač se odlikuje visokim nutritivnim kvalitetima....
Šta da skuvate sa sojom?Šta da skuvate sa sojom?
22. avgust
Napisano je stotine recepata sa sojom, koji sadrže univerzalnu biljku soju, uključujući: - miso; - tempeh; - sojino mleko; - tofu; - edamame. Lepota proizvoda od soje je u tome što su raznovrsni, jednostavni...
Šta predstavlja jasminov pirinačŠta predstavlja jasminov pirinač
25. sep.
Ako volette razne vrste pirinča, možemo vam predložiti neke od naših recepata sa pirinčem, kao što su: punjene paprike sa pirinčem, paelja, klasičan rižoto, sutlijaš, suši ili posni pirinač....
Kako da skuvamo savršen pirinačKako da skuvamo savršen pirinač
30. april
Nemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
Šta da skuvamo sa kiseljakom?Šta da skuvamo sa kiseljakom?
10. avgust
Kiseljak je aromatična biljka poznata po svom kiselom ukusu, koji podseća na koru limuna. Karakterističan ukus kiseljaka javlja se zbog oksalne kiseline, koja je prisutna u mnogim namirnicama, ali je posebno koncentrisana...
Šta da skuvate od ostataka hleba?Šta da skuvate od ostataka hleba?
16. januar
1
Hrana ponekad zaostaje i gubi svežinu i ukus, ali je i dalje jestiva. Tada je jedina opcija priprema hrane po novom receptu. Najčešće od trpeze ostaje hleb koji se suši i počinje da se mrvi. Od starog hleba koji vam ostane...
Šta kuvati sa svinjetinomŠta kuvati sa svinjetinom
26. april
Sa svinjetinom, međutim, možete da pripremite mnoge druge supe, u koje pored aromatičnih začina možete dodati i luk, šargarepu, krompir, grašak, pirinač itd....
Šta pripremiti sa Buratom?Šta pripremiti sa Buratom?
29. nov.
Važno je da se testenina prvo skuva, a zatim ocedi i ohladi. Zatim dodajte povrće i na kraju sipajte buratu. Na kraju začinite balzamičnim sirćetom ili maslinovim uljem....
Šta kuvati sa bundevom?Šta kuvati sa bundevom?
14. nov.
Kada su u pitanju načini konzumiranja bundeve, odmah pomislimo na priču Elin Pelina Pečena bundeva. Zaista, pečena bundeva je neverovatan kulinarski užitak, koji vole i mladi i stari. U stvari, bundeva daje mnoge mogućnosti...
Šta kuvati sa graškom?Šta kuvati sa graškom?
15. jul
Šta da skuvamo sa graškom - Krem čorba od graška - ova krem čorba od graška sa smrznutim graškom i krompirom je gusta, zdrava i biće na vašem stolu za manje od 20 minuta....
Šta znate o basmati pirinču?Šta znate o basmati pirinču?
19. mart
Basmati pirinač se naziva "Kralj pirinča". Na hindi "basmati" znači aromatičan. Bamati pirinač se gaji na poljima Himalaja. Ima tanka i duga aromatična zrna, kao i specifičan i bogat ukus....
Kako sa skuvamo domaćeg petlaKako sa skuvamo domaćeg petla
14. okt.
Gotov petao služi se uz testeninu, pirinač ili krompir. Skuvanu testeninu rasporedite u posude sa malo bujona ili tople vode, na vrh stavite meso petla, prelijte vinskim sosom i pecite na 200 stepeni 20 minuta....
Šta da skuvamo za večeruŠta da skuvamo za večeru
04. mart
Skuva se krompir, oljušte se i iseku na sitno....
Šta da skuvamo sa kuvanim krompirom?Šta da skuvamo sa kuvanim krompirom?
04. sep.
začinsko bilje i uopšte sve što volite; - Možete da napravite sotirani krompir tako što ćete kuvani krompir iseći na krupnije kockice, a zatim ga prodinstati u tiganju sa malo ulja, mirođije i belog luka; - Možete da skuvate...
Šta da napravimo sa kinoomŠta da napravimo sa kinoom
28. mart
Drugi način da pripremite kinou za kuvanje - treba da je skuvate desetak minuta, nakon kojih je isperete dobro s vodom, da ode gorak deo od semena....
Biserni pirinač - šta treba da znamoBiserni pirinač - šta treba da znamo
12. okt.
Natapanje čini zrnca mekšima i garantuje da će svako zrnce kasnije biti savršeno skuvano. Nakon toga pripremite pirinač u posudi za kuvanje na pari....
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač - šta treba da znate?
04. avgust
U sledećim redovima saznajte više o sastavu, vrednim svojstvima crvenog pirinča i neverovatnim koristima koje crveni pirinač donosi ljudskom zdravlju....
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač - šta treba da znamo?
27. dec.
Za razliku od običnih vrsta pirinča, čije vreme kuvanja može da varira od 15 do 30 minuta, priprema instant pirinča oduzima 1 do 7 minuta. To je zbog činjenice jer je prethodno skuvan, nakon što je osušen....
Ukusne tajne piletine sa pirinčemUkusne tajne piletine sa pirinčem
14. nov.
Ako ga prethodno skuvate, postoji opasnost da ga prekuvate, nakon toga ga stavite u rernu da se peče....
Kako smršati sa kuvanim pirinčem?Kako smršati sa kuvanim pirinčem?
27. mart
Poznato je da se pirinač u azijskoj kuhinji ​​koristi kao zamena za hleb – ako je kod nas samo prilog, u Japanu se pirinač jede uz svaki obrok. Reći ćete da, ali je beli pirinač bogat ugljenim hidratima....
Šta da skuvamo za 5 minuta?Šta da skuvamo za 5 minuta?
30. jun
Ali kada se osećamo bukvalno „slomljeno“, dobro je da znamo šta bismo mogli da skuvamo za najviše 5 minuta. Evo nekoliko ideja....
Šta da skuvamo sa zamrznutim morskim plodovima?Šta da skuvamo sa zamrznutim morskim plodovima?
26. okt.
Morski plodovi su veoma ukusni i korisni. Oni su nezamenjivi deo mediteranske i skandinavske kuhinje, u uprkos što su kod nas relativno nepoznati, bilo bi dobro da postanu redovni gosti na našoj trpezi. Poput ribe,...