Bonapeti.rs»Saveti»Kako napraviti trajne božićne kolače?

Kako napraviti trajne božićne kolače?

Kako napraviti trajne božićne kolače?

Kada dođe zima, aroma đumbira, cimeta, muškatnog oraščića i drugih božićnih začina već se oseća u vazduhu. A šta je Božić bez božićnih kolača, slatkiša i drugih ukusnih užitaka!

Božićni kolačići mogu biti različitih vrsta - medenjaci, orasnice, napuknuti kolačići, keksići od maslaca, kolači sa đumbirom, mogu biti glazirani, a mogu biti čokoladni ili sa ajsingom. Raznolikost i izbor su veliki. Sve je stvar ukusa i ličnih preferencija.

Da bi vaši božićni slatkiši trajali, morate da koristite proizvode koji imaju duži vek trajanja. Moraju biti dobro ohlađeni nakon što su pečeni, da kada se zatvore u kutije ne bi bilo vlage. Ali o čuvanju kolača saznaćete za trenutak....

Kada pravite božićne kolače, uvek koristite sveže sastojke. Začini su opcioni, ali njihov miris ne bi trebalo da bude prejak, a treba ograničiti njihovu količinu, kako se ne bi „borili” sa ukusom slatkiša.

Važno je da se umesi lepo testo koje nije ni pretvrdo ni premekano. Trebalo bi da može da se dobro razvije oklagijom, a zatim da se lako iseče u oblike koje želite. Za dodatni ukus, nekim kolačima možete dodati komadiće čokolade, ali ako ćete ih dodati, trebalo bi da budu prva serija kolača koja će se jesti. Istina je da ne postoji tačan način za pravljenje trajnih božićnih kolačića, recepata ima na pretek. Najvažnije je njihovo skladištenje.

Ako se pravilno čuvaju, mogu trajati dugo vremena. Evo nekoliko saveta o tome kako da čuvate različite vrste kolača:

- Kolači koji su tvrdi kao orasnice ili ovseni kolači najbolje je ohladiti posle pečenja i potom čuvati na suvom mestu. Ako kolači nisu dobro ohlađeni, u posudi u kojoj se čuvaju stvara se kondenzacija. Posuda bi trebalo da bude dovoljno velika da u nju stanu svi kolači, ili drugačije rečeno, posuda treba da bude čvrsto nabijena slatkišima tako da unutra nema mnogo kiseonika. Ako ima prostora - ima kiseonika;

- Dekorisani kolači- Da biste zadržali prelepe ukrase vaših slatkiša, potrebno je da ih poređate u posebne posude i čuvate na pravom mestu. Da se ​​ne bi pokvario ukras, dobro je između svakog sloja pojedinačnih kolača staviti papir za pečenje. Treba da znate da ako pravite kolače sa šećernom ili čokoladnom glazurom, ona mora biti potpuno suva pre nego što ih odložite;

- Meki kolači - Slatkiši od maslaca i drugi meki slatkiši zahtevaju više pažnje u načinu čuvanja. Ne bi trebalo da dozvolite da se osuše pre nego što ih odložite za čuvanje. Ako želite da kolači traju duže, stavite 1 jabuku u posudu u kojoj ih čuvate, koja je prirodni ovlaživač. Mogu se umotati u foliju i staviti u frižider;

- Keksići sa nadevom - Ovo su takođe neka vrsta mekih kolača. Čuvajte ih na način da sprečite gubitak ukusa usled kvarenja nekih sastojaka. Ovo se može uraditi ograničavanjem pristupa kiseoniku i čuvanjem slatkiša u frižideru. Kada se konzumiraju, moraju se ostaviti da dostignu sobnu temperaturu kako bi povratili svoje prvobitne karakteristike;

- Zamrzavanje i odmrzavanje - Svaka vrsta kolača može biti zamrznuta bez uticaja na kvalitet i ukus. To je čak jedan od pogodnijih načina skladištenja. Odmrzavanje je veoma brzo i idealno je uživati u domaćim božićnim kolačićima mesecima nakon što ih ispečete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni