Bonapeti.rs»Saveti»Šta znači oklopljena (bronirana) kafa?

Šta znači oklopljena (bronirana) kafa?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
281266
Šta znači oklopljena (bronirana) kafa?

Za ljubitelje kafe, ispostavlja se da je ona savršen početak dana. Međutim, nije slučajno što se konzumira ujutru pre doručka. Stimuliše metabolizam i poboljšava nivo energije u telu.

Postoje različiti recepti i opcije za pravljenje kafe, ali u poslednje vreme jedan od njih se ističe kao veoma popularan - onaj za oklopljenu kafu.

Oklopljena ili bronirana kafa postoji od davnina i teško je ući u trag njenim počecima. Poslednjih godina postala je poznata zahvaljujući poznatim ličnostima koje dele da je uključuju u svoje režime ishrane.

Prva je proširila Džesika Alba, a kasnije su njen primer sledile i mnoge druge poznate ličnosti.

Kafa se priprema na sasvim običan način, ali se u nju dodaje kokosovo ulje. Veruje se da se uz pomoć ovog novog sastojka udvostručuje metaboličko delovanje, jača imuni sistem i sprečava štetno delovanje slobodnih radikala.

Kokosovo ulje blagotvorno deluje na organizam jer sadrži trigliceride. Ove supstance pomažu da se kokosova mast brže apsorbuje. Kada se tako brzo obradi, automatski postaje energija za telo.

Još jedna korist od bronirane kafe je to što daje osećaj sitosti, pa je mnogi ljudi konzumiraju umesto doručka. To je razlog zašto je uključena u mnoge dijete.

Kafa se obično pravi dodavanjem 1 ili 2 kašike kokosovog ulja ili kravljeg maslaca u vaš espreso, a zatim se snažno muti, može i pomoću blendera.

Zatim dobro izmešati dok se ne dobije homogena smesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji