Bulgur nije među najpopularnijim žitaricama, ali je, s druge strane, prilično koristan. Bulgur je veoma kvalitetna pšenica koja je prethodno osušena, zgnječena i oljuštena ključalom vodom.
Sada ćemo saznati da li je dobro oprati i potopiti bulgur pre nego što počnemo da ga kuvamo. U osnovi, postoje dva mišljenja o tome - da i ne.
Da li treba da operemo i potopimo bulgur pre kuvanja?
Kao što smo rekli gore, pošto bulgur podleže toplotnoj obradi kada se proizvodi, ne treba ga ispirati.
Da bi bulgur bio ukusniji i aromatičniji, ne preporučuje se pranje i potapanje.
Samo ga je potrebno lagano propržiti na ulju. Na taj način će se osloboditi prijatan miris oraha.
A evo kako da ga pripremite:
- stavite ulje na dno tiganja i zagrejte ga;
- bulgur se u njemu prži nekoliko minuta da pusti aromu;
- preliti hladnom vodom i ostaviti da se ohladi;
- onda se skuva.
I na kraju, reći ćemo da je bulgur ukusan pripremljen na bilo koji način, ali kao što ste već razumeli - nije potrebno da ga potapate ili perete pre kuvanja.
A u ovom članku možete videti Tajne ukusnog bulgura.
Izaberite jedan od naših ukusnih recepata za bulgur ovde.
Komentari