Bonapeti.rs»Saveti»Da li bulgur treba oprati i potopiti pre kuvanja?

Da li bulgur treba oprati i potopiti pre kuvanja?

Da li bulgur treba oprati i potopiti pre kuvanja?
Fotografije: Albena Asenova

Bulgur nije među najpopularnijim žitaricama, ali je, s druge strane, prilično koristan. Bulgur je veoma kvalitetna pšenica koja je prethodno osušena, zgnječena i oljuštena ključalom vodom.

Sada ćemo saznati da li je dobro oprati i potopiti bulgur pre nego što počnemo da ga kuvamo. U osnovi, postoje dva mišljenja o tome - da i ne.

Da li treba da operemo i potopimo bulgur pre kuvanja?

Kao što smo rekli gore, pošto bulgur podleže toplotnoj obradi kada se proizvodi, ne treba ga ispirati.

Da bi bulgur bio ukusniji i aromatičniji, ne preporučuje se pranje i potapanje.

Samo ga je potrebno lagano propržiti na ulju. Na taj način će se osloboditi prijatan miris oraha.

A evo kako da ga pripremite:

- stavite ulje na dno tiganja i zagrejte ga;

- bulgur se u njemu prži nekoliko minuta da pusti aromu;

- preliti hladnom vodom i ostaviti da se ohladi;

- onda se skuva.

I na kraju, reći ćemo da je bulgur ukusan pripremljen na bilo koji način, ali kao što ste već razumeli - nije potrebno da ga potapate ili perete pre kuvanja.

A u ovom članku možete videti Tajne ukusnog bulgura.

Izaberite jedan od naših ukusnih recepata za bulgur ovde.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni