Ne možemo ni da zamilsimo omiljene eklere bez pozamašnog sloja šećera u prahu na njima. Istina je, da čak i da niste ljubitelj kolača i torti, ne možete da ima nekih slatkiša, koji jednostavno nisu završeni ako iz bilo kog razloga nisu posuti šećerom u prahu.
Najlakše je da nabavite šećer u prahu iz prodavnice, ali šta možete da napravite ako morate da pospete kolač sa šećerom u prahu, a vi nemate ovu namirnicu.
Na sreću, ima nekoliko načina da napravite šećer u prahu lako i brzo u domaćim uslovima. Jedina stvar koju obavezno morate da imate je kristal šećer.
Lako možete da napravite šećer u prahu, tako što kristal šećer sameljete u blenderu. Važno je da uređaj melje šećer ne manje od 1 minuta na maksimalnoj brzini.
Druga varijanta je da kristal šećer sameljete u ručnom ili mehaničkom mlinu za kafu. Tada je dobro da u šećer dodate malo vanile ili cimeta, za bolju i aromatičniju varijantu šećera u prahu, kojim ćete iznenaditi goste.
U slučaju da nemate blender, možete pribeći i starom načinu za pravljenje šećera u prahu uz pomoć avana i tučka. U avan sipajte malo kristal šećera i utrljajte ga tučkom dok ne dobijete fini prah.
U slučaju da nemate ni avan ni tučak, uvek možete napraviti šećer u prahu uz pomoć staklene flaše i starih novina.
Malu količinu šećera stavite na novine, pokrijte drugim listom novina ili papira i trljajte odozgo flašom, kao oklagijom. Kako je ovo ručni način pripreme šećera u prahu i rezultat nije savršen, preporučujemo vam da pre upotrebe prosejete šećer u prahu kroz sitno sito.
Komentari