Bonapeti.rs»Saveti»Kako se kuva oslić?

Kako se kuva oslić?

Kristina K.Kristina K.
Početnik
535
Kako se kuva oslić?
Fotografije: Yordanka Kovacheva

Oslić je posna i delikatna bela riba, slična bakalaru i iverku.

Njegov blagi ukus i tekstura čine ga pogodnim za kuvanje na različite načine, bilo u rerni, na roštilju ili u tiganju. Bez obzira koji metod koristite, najvažnije je da kuvate oslića dok meso ne postane belo i dok ne počne da se ljušti, a srebrna koža ne postane hrskava.

Pripremanje pečenog oslića

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Oslić je delikatna riba koja se ne kuva dugo, pa je najbolje koristiti umerenu temperaturu. Pečenje oslića naglašava prirodan ukus ribe bez doprinosa nepotrebnim kalorijama, kao što biste ih dodali ako biste, na primer, odlučili da pripremite prženu ribu.

Umotajte svaki file u list aluminijumske folije. Uverite se da je koža okrenuta na dole tako da je meso vidljivo. Filee premažite sa malo maslinovog ulja da se ne zalepe. Folija će zadržati vlagu, sprečavajući da se oslić osuši na toploti u rerni.

Začinite filete ribe. Oslić pospite solju, biberom, limunom ili drugim začinima po ukusu. Ako želite, u svako pakovanje možete dodati i začinjeno povrće ili začinsko bilje. Riba će tokom kuvanja apsorbovati arome ostalih komponenti, dajući joj malo više dubine.

Luk, beli luk, kapari i začinsko bilje kao što su peršun i mirođija su popularni saputnici pečenog oslića.

Preklopite ili uvijte ivice folije i zatvorite pakete. Nakon što začinite oslić, zatvorite svaki paket da biste bili sigurni da zadržava toplotu.

Poređajte upakovane filete preko velikog papira za pečenje.

Ostavite razmak od 5,1-7,6 cm između njih za cirkulaciju toplote.

Ostavite ribu u rerni oko 10-12 minuta.

Ako se čini da filetima treba malo više vremena, vratite ih u rernu na još 2-3 minuta.

Poslužite skuvani oslić uz omiljene priloge.

Ukrasite kriškom limuna ili grančicom peršuna i uživajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni