Bonapeti.rs»Saveti»Kako ukloniti kožu sa velikog komada lososa?

Kako ukloniti kožu sa velikog komada lososa?

Kako ukloniti kožu sa velikog komada lososa?

Pitate se kako da očistite veliko parče lososa od kože i pripremite ga za roštilj? Tehnika je veoma jednostavna i laka za učenje, od velikih komada lososa do malih fileta, ovaj metod će uvek dobro doći.

Nakon što uvežbate ovaj proces nekoliko puta, osećaćete se kao pravi profesionalac.

Stavite dasku za sečenje na pult i komad ribe na nju, sa kožom na dole. Uklonite kičmu i velike kosti rukom ili pincetom radi praktičnosti. Ako želite da pronađete i kosti koje su dublje u mesu, savijte file da se vide i uklonite ih. Niko ne voli iznenađenja u lososu na roštilju, ali ako ispustite nekoliko koščica nije nimalo fatalno i ne treba da vas brine, to je normalno.

Koristite oštar nož, po mogućnosti nož za filetiranje koji je fleksibilan jer najbolje funkcioniše kada prodre između mesa i kože ribe.

Da biste obezbedili dobro prijanjanje dok skidate kožu sa lososa, napravite rez između mesa i kože oko 2,5 – 3 cm. Sada možete da držite ovo mesto kada sečete.

Ako je koža klizava, umotajte komad kuhinjskog papira oko nje radi dodatne sigurnosti.

Držite nož pod uglom na dole tako da se što više približite koži. Koristite spore pokrete i polako gurajte nož dok ne dođete do drugog kraja filea.

Nakon što skinete kožu, sada možete iseći lososa na komade željene veličine i kuvati ga u svom omiljenom obliku - losos pečen u rerni, losos u tiganju, supa od lososa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni