Bonapeti.rs»Saveti»Kako da čuvamo suvo meso?

Kako da čuvamo suvo meso?

Kako da čuvamo suvo meso?

Suvo meso se tradicionalno pravi od svinjskog ili goveđeg mesa. Po suvom vremenu gotovo je za 10 dana, dok je po vlažnom potrebno duplo više dana da bude gotovo.

Čuvanje se vrši u frižideru, a nešto veći komad može da se osuši u kesi iz koje je uklonjen vazduh i da sedobro zatvori i stavi u zamrzivač. Nakon vađenja suvog mesa iz zamrzivača, ono izgleda kao da je upravo skinuto sa suđenja.

Obično se suvo meso čuva i suši na provetrenom i hladnijem mestu, ali u nedostatku takvog prostora koristi se frižider. Manji komadi se takođe mogu umotati u papir za pečenje.

Gotovo suvo meso, izvađeno iz zamrzivača, spremno je za sečenje nakon 10 minuta.

Suvo meso je idealno narezano kao predjelo, ali se može dodati i prilikom pripreme mesnih jela.

Tradicionalni recept je pasulj sa suvim mesom, a ovaj ukus je zaista jedinstven i svakako ga treba probati.

Međutim, važno je pri kuvanju sa suvim mesom paziti na dodavanje soli, jer je suvo meso slanije i ako se pretera sa soljenjem, jelo bi bilo totalno neupotrebljivo za jelo.

Pogledajte takođe kako se suši meso, naučite kako da napravite salamuru za suvo meso, koliko soli se stavlja u domaće suvo meso ili probajte naš recept za kajzer suvo meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni