Pica je apsolutna klasika u svetu kulinarstva. Ne postoji osoba koja ne uživa u njenom ukus i koja je ne priprema u svojoj trpezi.
Italijanska kuhinja definitivno daje svetu izuzetno dobru hranu, definitivno pruža svetu izuzetno dobru hranu, ali sa receptom za picu sigurno osvaja srca svih gurmana
Još je primamljivije to što ovaj specijalitet ima veoma jednostavan recept, koji svako može da pripremi kod kuće.
Najvažniji element pice je testo za picu. Protivno mnogim ubeđenjima, pica u originalnom receptu je sa mnogo tankim testom i obimnom koricom na kraju.
Da biste pripremili klasičan recept za testo, potreban vam je kvasac, brašno, šećer, so, maslinovo ulje i mlaka voda. Obično za testo za picu veličine 4-6 parčića, treba da imate ko 1 kg brašna. U zavisnosti od toga računate gramažu ostalih sastojaka.
Ako želit ekstremno jednostavnu varijantu, možete kupiti gotovo testo preko kojeg ćete samo staviti željene sastojke i ispeći je.
Da biste dobili picu veličine 4 parčeta, treba da uzmete oko 600 g testa. Obično je testo za picu označeno za tu namenu.
Najčešće se prodaje u obliku paketa od 2 loptice testa, po 200 g svaka.
Zato za 8 parčića možete da kupite 3 paketa od po 400 grama i da ih koristite za ukupno 2 pice.
Ako imate dovoljnu količinu testa za 1 picu, pogledajte ove recepte za:
- vegetarijansku picu;
- picu Kalcone;
Komentari