Sigurno mnogi od vas vole da jedu džigericu. A da li znate kako bi trebalo da je obradite pre kuvanja?
Da li znate zašto se džigerica potapa u sveže mleko? U principu, možete je kuvati bez potapanja, ali ćete kao gotov proizvod dobiti samo suvu tešku za žvakanje žvakaću gumu.
Džigerica je dobar dodatak našem jelovniku zbog svojih vrednih kvaliteta i činjenice da je jelo koje zasićuje, što je idealno za ljude koji paze na svoju figuru. Sveže mleko čini džigericu izuzetno nežnom, finom i ukusnom. Evo kako tačno da je obradite:
1. Prvo, potrebno je da je dobro operete pod mlazom hladne vode;
2. Zatim morate ukloniti njenu opnu, kao i vene, da biste očistili jetru;
3. Potopite je najmanje 3 sata, ili čak preko noći, u sveže mleko;
5. Zatim je isečete na kockice i propržite. Prelijte u crnu džigericu isto mleko, u kojem ste je potopili i krčkajte je 30 minuta na laganoj vatri. Možete koristiti pileću džigericu, svinjsku ili goveđu džigericu;
6. Kada znate kako da kuvate, nećete gubiti mnogo vremena u kuhinji i uvek ćete imati savršen rezultat.
Pogledajte takođe da li je džigerica korisna, kao i kako pravilno kuvati džigericu.
Komentari