Za poznavaoce ukusne i prefinjene hrane, kombinacija vina i ribe je senzorni prelazak u drugi svet.
Nikoga ne čudi da se ova dva proizvoda izuzetno dobro slažu i da su stoga omiljeni izbor za jelovnik u sofisticiranom restoranu.
Obično se jelo od ribe spaja sa svim vrstama vina – od belih do crvenih, a na nekim mestima širom sveta i roze je u opticaju. Najbolje kombinacije kreiraju se prema vrsti ribe i načinu njene pripreme.
Orada je masna riba i najčešće se priprema na roštilju. To je riba za punjenje i izuzetno je pogodna za uparivanje sa šardoneom koji je sazrevao u hrastovim buradima. Ova kombinacija će vas koštati znatno više od ostalih vina, ali će vas zadovoljstvo uveriti da je vredelo.
Ako pripremate oradu sa svežim prelivom od citrusa, onda je prikladno da je kombinujete sa citrusnim vinima i onim sa cvetnim aromama.
Možete odabrati izuzetna vina kao što su Šabli, Grilo ili Champagne Ektra-Brut. Obećavaju savršeno iskustvo degustacije zbog svog odličnog voćnog ukusa i fantastične cvetne arome.
U kombinaciji orade i vina, dobićete savršenu kombinaciju u koju ćete se sigurno zaljubiti!
Pogledajte takođe koji su odgovarajući prilozi za oradu i pročitajte ove savete kako da pripremite ukusnu oradu.
Komentari