Bonapeti.rs»Saveti»Kako da sprečimo da nam se vafle zalepe?

Kako da sprečimo da nam se vafle zalepe?

DenitsaDenitsa
Pomoćnik kuvara
24
Kako da sprečimo da nam se vafle zalepe?
Fotografije: Admin

Vafle su poslastičarski proizvod koji je po sastavu veoma sličan palačinkama, ali sa svojom tipičnom reljefnom površinom, čija je ideja da drže slane ili slatke filove. Ne zaboravimo jedinstvenu hrskavu koru koja ove jednostavne vafle pretvara u omiljenu užinu za mlade i stare.

Za pravljenje vafli, smesa se priprema i peče u aparatu za vafle. Aparati za vafle skoro uvek imaju premaz protiv lepljenja, ali vrlo često prilikom njihovog uklanjanja, vafle se lepe i njihov integritet je ugrožen.

Sa dve veoma jednostavne i praktične metode, može se sprečiti lepljenje vafli i neuspeh doručka.

Prva mera protiv lepljenja vafli je dodavanje veće količine ulja u samu smesu od koje se vafle pripremaju. Mana ove metode je što ne funkcioniše uvek, a dodavanje dodatne masti može poremetiti ravnotežu smese.

Praktično rešenje je da prethodno nauljite aparat za vafle margarinom, maslacem ili biljnim uljem u količini od oko 1 kašičice i pre nego što se potpuno istopi, sipajte navedenu količinu smese.

Vafle se ne samo neće lepiti i lako će se vaditi iz kalupa cele, već će od samog margarina dobiti i veoma prijatnu i blago hrskavu koricu.

Takođe pogledajte kako da napravite savršene vafle i saznajte kako da dodate prelive na svoje vafle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni