Bonapeti.rs»Saveti»Koji se začini stavljaju na špagete Bolonjeze?

Koji se začini stavljaju na špagete Bolonjeze?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
46192
Koji se začini stavljaju na špagete Bolonjeze?

Ukusan jednostavan recept za špagete Bolonjeze je porodični klasik i zahteva minimalan napor za pripremu.

Ako imate decu, špagete Bolonjeze su verovatno često pripremano jelo u vašoj kolekciji recepata. Kuva se češće, a deca će sigurno pojesti ceo tanjir sa zadovoljstvom i apetitom.

Bolonjeze sos je sporo kuvani sos od mesa (80% govedine i 20% svinjetine) začinjen maslinovim uljem, suvim belim vinom, lukom, šargarepom, paradajzom, belim lukom, parmezanom i začinima kao što su celer, lovorov list, biber, aleva paprika, šećer i so.

Celer i lovorov list mogu se zameniti bosiljkom i origanom. Sve je stvar ukusa, iako je to navedeno u klasičnom receptu.

Ključ za razvoj ukusa je da se sos kuva na veoma laganoj vatri 90 minuta. Ovo produženo vreme kuvanja osigurava da sušeno bilje omekša u sosu, a luk i beli luk se istope poput začina za Bolonjeze.

Ne bi trebalo da postoji briga zbog dodatog šećera. Većina konzerviranih paradajza je malo kisela, a šećer pomaže u poboljšanju ukusa paradajza i uklanjanju svih kiselih nota.

U Italiji se jelo najčešće služi sa ravnim testeninama kao što su taljatele, ali širom sveta špagete su popularan izbor za uparivanje sa sosom od mesa.

Pogledajte i kako da napravite domaću svežu testeninu i saznajte koji su glavni italijanski sosovi za testeninu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni