Ukusan jednostavan recept za špagete Bolonjeze je porodični klasik i zahteva minimalan napor za pripremu.
Ako imate decu, špagete Bolonjeze su verovatno često pripremano jelo u vašoj kolekciji recepata. Kuva se češće, a deca će sigurno pojesti ceo tanjir sa zadovoljstvom i apetitom.
Bolonjeze sos je sporo kuvani sos od mesa (80% govedine i 20% svinjetine) začinjen maslinovim uljem, suvim belim vinom, lukom, šargarepom, paradajzom, belim lukom, parmezanom i začinima kao što su celer, lovorov list, biber, aleva paprika, šećer i so.
Celer i lovorov list mogu se zameniti bosiljkom i origanom. Sve je stvar ukusa, iako je to navedeno u klasičnom receptu.
Ključ za razvoj ukusa je da se sos kuva na veoma laganoj vatri 90 minuta. Ovo produženo vreme kuvanja osigurava da sušeno bilje omekša u sosu, a luk i beli luk se istope poput začina za Bolonjeze.
Ne bi trebalo da postoji briga zbog dodatog šećera. Većina konzerviranih paradajza je malo kisela, a šećer pomaže u poboljšanju ukusa paradajza i uklanjanju svih kiselih nota.
U Italiji se jelo najčešće služi sa ravnim testeninama kao što su taljatele, ali širom sveta špagete su popularan izbor za uparivanje sa sosom od mesa.
Pogledajte i kako da napravite domaću svežu testeninu i saznajte koji su glavni italijanski sosovi za testeninu.
Komentari