Bonapeti.rs»Saveti»Koji su orašasti plodovi pogodni za posipanje uskršnjeg kolača?

Koji su orašasti plodovi pogodni za posipanje uskršnjeg kolača?

Koji su orašasti plodovi pogodni za posipanje uskršnjeg kolača?

Uskršnji kolač (Kozunak, kako ga nazivaju u Bugarskoj i Rumuniji) je ukusno pecivo koje obično izaziva asocijacije na hrišćanski praznik Uskrs. Jedno je od tri glavna jela od ključnog značaja za uskršnju trpezu – jaja, uskršnji kolač i jagnjetina.

Iako ovi proizvodi nisu zvanično kanonizovani od strane hrišćanske crkve, oni oblikuju kulturni identitet praznika.

Uskršnji kolač je ušao u bugarsku kuhinju početkom 19. veka kao proizvod spoljašnje urbane kulture. Termin kozunak ima rumunske korene i znači pita sa grožđem. U rumunskom jeziku, termin ima grčke korene i znači zvono – karakterističan oblik tada popularnih uskršnjih kolača (kozunaka).

Prvi recepti za bugarski kozunak pojavili su se 1920-ih i 1930-ih. Za pripremu vazdušastog i obimnog kozunaka, važne su tehnologije koje se koriste i poštovanje suptilnosti pripreme.

Danas je široko korišćena tehnika u pripremi uskršjeg kolača (kozunaka) posipanje orašastim plodovima. Oni dodaju krajnji efekat recepta i savršenstvo ukusa uskršnjeg kolača.

Evo koji orašasti plodovi su pogodni za posipanje uskršnjeg kolača:

- Orasi - orasi su među najrasprostranjenijim vrstama orašastih plodova za posipanje. Njihov ukus se savršeno kombinuje sa slatkim ukusom uskršnjeg kolača i stvara se ravnoteža ukusa. Orasi su pogodni i za posipanje i za uključivanje u smesu za uskršnji kolač;

- Bademi - bademi su još jedna popularna vrsta orašastih plodova koji se koriste u receptima za kozunak. Bademi dodaju slani ukus receptu, koji je uravnotežen slatkim ukusom uskršnjeg kolača;

- Lešnici - lešnici su takođe optimalna opcija za posipanje uskršnjeg kolača. Njihov ukus nije toliko intenzivan, pa se preporučuje da se ovi orašasti plodovi koriste u kombinaciji sa drugim - bademima ili orasima.

Obavezno pokušajte da pospete svoj uskršnji kolač susamom, makom ili drugim vrstama semenki.

Pogledajte naše predloge za uskršnji kolač bez mešenja i uskršnji kolač u nitima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni