Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da radimo sa listovima paškanataPoznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?...
23. jul
Domaće kiselo mleko sa mlekom u prahuZagrejte sveže mleko lagano.
Promešajte kiselo mleko sa mlekom u prahu uz pomoć žice.
U tankom mlazu sipajte zagrejano sveže mleko u smesu.
Promešajte i rasporedite smesu u tegle....
18. dec.
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
20. jun
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Začin je ono što dodajete u vašu hranu kako biste poboljšali njen ukus. To može biti so, biber, biljke, začini i čak citrusi kao što je sok od limuna. Zbog svega toga, postoji pravilan i pogrešan način za začinite vašu...
14. nov.
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet namirnica i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo.
Halogena pećnica je predstavlja bukvalno jednu...
13. mart
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaMnogo ljudi ne na šta da radi kada jede ljutu papriku i oseti pravi požar u ustima.
U tom sliučaju ne treba da koristite pivo ili vodu, pošto će to samo pojačati efekat....
18. maj
Šta da skuvam sa paprikama?Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
27. avgust
Šta da napravimo sa kinoomSa kinoom može da se napravi svašta - možete da napravite neki garnirung ili da je jedete umesto paste ujutru za doručak. Poreklo ove žitarice su Andi, a kod nas postaje sve popularnija poslednjih godina, posebno mnogo...
28. mart
Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?Zamrznute školjke su veoma zahvalne za kulinarsku obradu. One mogu da se ostave i ufrižideru ili da se razmrznu na sobnoj temperaturi, i nakon toga da se pripremaju različita jela, predjela i salate.
Najvažnije pravilo...
18. jul
Šta da radimo sa preostalim žumancima?Sakoj domaćici se bar jednom desilo da joj ostanu žumanca nakon što je pripremila neki od omiljenih deserata deci. Kod dosta recepata se koriste samo belanca, kao kod pripreme puslica, naprimer.
U tim slučajevima,...
24. mart
Šta da radimo sa hladnim špagetama?Špagete takođe mogu da se promešaju sa mlekom i šećerom ujutro ćete imati brz i ukusan doručak....
06. dec.
Kiselo mleko sa cimetom - za šta pomaže?Cimet i kiselo mleko su namirnice od izuzetne koristi za telo. I cimet i kiselo mleko pokazuju različita svojstva koja poboljšavaju zdravlje....
20. mart
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Suncokretovo brašno, raznovrsno i bogato hranljivim materijama alternativa je tradicionalnom brašnu, a postaje sve popularnije u svetu kulinarstva. Napravljeno od semenki suncokreta, ovo brašno bez glutena i bogato proteinima...
28. avgust
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Dodajte i ostale sastojke - kiselo mleko, mirođiju, beli luk, orahe. Tarator sa zelenom salatom je svež i zasitan....
02. sep.
Šta da spremite sa mlevenim mesomNačin pripreme: Mleveno meso pomešajte sa mlekom, hlebom, jajetom, sitno iseckanim lukom i začinima i sve lepo sjedinite. Neka smesa odstoji sat vremena....
22. sep.
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?Kiselo mleko treba da bude među top hranom. To će olakšati i poboljšati vašu peristaltiku, i zbog toga će prestati nadutost vašeg stomaka....
24. okt.
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeKorisna svojstva heljdinog brašna se uglavnom povezuju sa sadržajem gvožđa, kalcijuma, kalijuma, fosfora, joda, cinka, magnezijuma, mangana, vlakana i aminokiselina.
Brašno od heljde se još uvek ne...
23. dec.
Šta da brzo pripremimo sa mlevenim mesomPrelijte umućenim jajetom sa svežim mlekom i brašnom. Dodajte komade maslaca i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
04. dec.
Šta da radite sa užeglom slaninom?Nažalost, usoljena slanina može da se pokvari, ali kao i kod svih masti, biće potrebno dosta vremena da se to desi.
Ako se, naravno, pravilno skladišti, usoljena slanina, koja se čuva u frižideru, može da izdrži i do...
11. april
1
Šta da radite ukoliko vam je metabolizam sporMetabolizam je izuzetno važan proces u ljudskom telu, s obzirom na to da od njega direktno zavisi rad i brzina niza sistema. Tako su na primer naučnici danas dokazali da spor metabolizam može da dovede do problema sa sistemom...
26. feb.
Nekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetomKonzumacija mleka sa cimetom eliminiše nagomilane toksine iz organizma.
- Ublažava bolove u zglobovima;
Nemojte preterivati sa mlekom sa cimetom pred spavanje. Jedna šolja mleka sa cimetom je dovoljna....
04. april
Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?Zapečena jela
Ostatak kobasica i predjela sa kojima se pitate šta da radite možete bezbedno da upotrebite za pripremu takozvanih zapečenih jela....
16. januar
Panakota sa mlekom i pavlakomDodajete želatin i mešate, dok se i on potpuno ne rastvori, ali da biste bili sigurni procedite smesu i dodajte je u prethodno, glatko umućenu smesu od kiselog mleka....
24. jun
Sladoled sa mlekom u prahuPrilikom serviranja posipamo sladoled mlekom u prahu sa sitno iseckanim žele bomobnama i topingom od karamele....
16. januar
Popara sa mlekom i maslacemNe morate se strogo pridržavati količina, stavite šta Vam odgovara u skladu sa ukusom.
Prijatno uz poparu sa mlekom i maslacem!...
07. feb.