Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da radimo sa listovima paškanataŠta da radimo sa listovima paškanata
23. jul
Poznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?...
Domaće kiselo mleko sa mlekom u prahuDomaće kiselo mleko sa mlekom u prahu
18. dec.
Zagrejte sveže mleko lagano. Promešajte kiselo mleko sa mlekom u prahu uz pomoć žice. U tankom mlazu sipajte zagrejano sveže mleko u smesu. Promešajte i rasporedite smesu u tegle....
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?
20. jun
Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?
14. nov.
Začin je ono što dodajete u vašu hranu kako biste poboljšali njen ukus. To može biti so, biber, biljke, začini i čak citrusi kao što je sok od limuna. Zbog svega toga, postoji pravilan i pogrešan način za začinite vašu...
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica i kako da radimo sa njom
13. mart
Halogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet namirnica i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo. Halogena pećnica je predstavlja bukvalno jednu...
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaŠta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikama
18. maj
Mnogo ljudi ne na šta da radi kada jede ljutu papriku i oseti pravi požar u ustima. U tom sliučaju ne treba da koristite pivo ili vodu, pošto će to samo pojačati efekat....
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
Šta da napravimo sa kinoomŠta da napravimo sa kinoom
28. mart
Sa kinoom može da se napravi svašta - možete da napravite neki garnirung ili da je jedete umesto paste ujutru za doručak. Poreklo ove žitarice su Andi, a kod nas postaje sve popularnija poslednjih godina, posebno mnogo...
Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?
18. jul
Zamrznute školjke su veoma zahvalne za kulinarsku obradu. One mogu da se ostave i ufrižideru ili da se razmrznu na sobnoj temperaturi, i nakon toga da se pripremaju različita jela, predjela i salate. Najvažnije pravilo...
Šta da radimo sa preostalim žumancima?Šta da radimo sa preostalim žumancima?
24. mart
Sakoj domaćici se bar jednom desilo da joj ostanu žumanca nakon što je pripremila neki od omiljenih deserata deci. Kod dosta recepata se koriste samo belanca, kao kod pripreme puslica, naprimer. U tim slučajevima,...
Šta da radimo sa hladnim špagetama?Šta da radimo sa hladnim špagetama?
06. dec.
Špagete takođe mogu da se promešaju sa mlekom i šećerom ujutro ćete imati brz i ukusan doručak....
Kiselo mleko sa cimetom - za šta pomaže?Kiselo mleko sa cimetom - za šta pomaže?
20. mart
Cimet i kiselo mleko su namirnice od izuzetne koristi za telo. I cimet i kiselo mleko pokazuju različita svojstva koja poboljšavaju zdravlje....
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?
28. avgust
Suncokretovo brašno, raznovrsno i bogato hranljivim materijama alternativa je tradicionalnom brašnu, a postaje sve popularnije u svetu kulinarstva. Napravljeno od semenki suncokreta, ovo brašno bez glutena i bogato proteinima...
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Šta da spremimo sa zelenom salatom?
02. sep.
Dodajte i ostale sastojke - kiselo mleko, mirođiju, beli luk, orahe. Tarator sa zelenom salatom je svež i zasitan....
Šta da spremite sa mlevenim mesomŠta da spremite sa mlevenim mesom
22. sep.
Način pripreme: Mleveno meso pomešajte sa mlekom, hlebom, jajetom, sitno iseckanim lukom i začinima i sve lepo sjedinite. Neka smesa odstoji sat vremena....
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?
24. okt.
Kiselo mleko treba da bude među top hranom. To će olakšati i poboljšati vašu peristaltiku, i zbog toga će prestati nadutost vašeg stomaka....
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeŠta da pripremimo sa brašnom od heljde
23. dec.
Korisna svojstva heljdinog brašna se uglavnom povezuju sa sadržajem gvožđa, kalcijuma, kalijuma, fosfora, joda, cinka, magnezijuma, mangana, vlakana i aminokiselina. Brašno od heljde se još uvek ne...
Šta da brzo pripremimo sa mlevenim mesomŠta da brzo pripremimo sa mlevenim mesom
04. dec.
Prelijte umućenim jajetom sa svežim mlekom i brašnom. Dodajte komade maslaca i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Šta da radite sa užeglom slaninom?Šta da radite sa užeglom slaninom?
11. april
1
Nažalost, usoljena slanina može da se pokvari, ali kao i kod svih masti, biće potrebno dosta vremena da se to desi. Ako se, naravno, pravilno skladišti, usoljena slanina, koja se čuva u frižideru, može da izdrži i do...
Šta da radite ukoliko vam je metabolizam sporŠta da radite ukoliko vam je metabolizam spor
26. feb.
Metabolizam je izuzetno važan proces u ljudskom telu, s obzirom na to da od njega direktno zavisi rad i brzina niza sistema. Tako su na primer naučnici danas dokazali da spor metabolizam može da dovede do problema sa sistemom...
Nekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetomNekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetom
04. april
Konzumacija mleka sa cimetom eliminiše nagomilane toksine iz organizma. - Ublažava bolove u zglobovima; Nemojte preterivati sa mlekom sa cimetom pred spavanje. Jedna šolja mleka sa cimetom je dovoljna....
Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?
16. januar
Zapečena jela Ostatak kobasica i predjela sa kojima se pitate šta da radite možete bezbedno da upotrebite za pripremu takozvanih zapečenih jela....
Panakota sa mlekom i pavlakomPanakota sa mlekom i pavlakom
24. jun
Dodajete želatin i mešate, dok se i on potpuno ne rastvori, ali da biste bili sigurni procedite smesu i dodajte je u prethodno, glatko umućenu smesu od kiselog mleka....
Sladoled sa mlekom u prahuSladoled sa mlekom u prahu
16. januar
Prilikom serviranja posipamo sladoled mlekom u prahu sa sitno iseckanim žele bomobnama i topingom od karamele....
Popara sa mlekom i maslacemPopara sa mlekom i maslacem
07. feb.
Ne morate se strogo pridržavati količina, stavite šta Vam odgovara u skladu sa ukusom. Prijatno uz poparu sa mlekom i maslacem!...