bonapeti.rs»Saveti»Kako da uštipci ne budu masni?

Kako da uštipci ne budu masni?

Kako da uštipci ne budu masni?

Uštipci su jedan od omiljenih doručaka, naročito u dane odmora, kada se sakuplja cela porodica. Međutim, sve više ljudi ih izbegava, zbog toga što su prilično masni.

Naravno, kada pravimo pržena testa, ona primaju dosta masnoće tokom kulinarske obrade, ali ima nekoliko trikova, uz pomoć kojih se masnoća malo smanjuje.

Pre svega treba da se uverite da je ulje dovoljno ugrejano i da ga ima u velikoj količini. Vrelo ulje zatvara testo momentalno, i ono neće upiti višak masnoće, kao što se dešava kada ulje nije vrelo.

Iskusne domaćice savetuju da se prilikom mešenja uštipaka soda bikarbona ili prašak za pecivo ne aktiviraju sa kiselim mlekom, već da se dodaju direktno u brašno.

I na kraju, ali ne po važnosti provajte da zamenite ulje u receptima za uštipke sa kiselim mlekom ili uštipke sa jednim jajetom jednom supenom kašikom rakije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji