bonapeti.rs»Saveti»Kako se jedu rakovi?

Kako se jedu rakovi?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
40490155
Kako se jedu rakovi?

Kuvani rakovi su ukusno jelo, koje se ne stavlja svaki dan na sto. Šta da radimo ako nam se pruži srećna prilika da probamo ukusno meso rakova? Kako da se izborimo sa tim? Prvo što treba da znate je to da kuvani rak zahteva malo spretnosti i malo snage da se stigne do njegovog ukusnog mesa. Meso raka se nalazi u kracima i štipaljkama, kao i ispod oklopa.

Imajte u vidu da neki ljudi jedu samo belo meso rakova, a ispod oklopa se nalazi meso koje je braonkaste boje. To ne znači da to meso nije ukusno. Prvo otkinite krakove raka i štipaljke od tela.

To uradite tako što raka okrenete na leđa i rukom uhvatite telo, a drugom rukom uhvatite krak i uvrtite ga, Štipaljke se u principu veoma dobro skuvaju i odvajaju se veoma lako. Sledeća stvar koju treba da uradite je da polomite štipaljke metalnim klještima (koju vam daju u restoranu) ili drugim priručnim sredstvom, ako ste kod kuće.

Kako bi izvukli meso iz štipaljki postoji specijalna viljuška za rakove. To je duga viljuška sa samo 2 zuba i na taj način je izvlačenje mesa olakšano čak i iz najužih delova štipaljki. Kod mesa iz krakova stvari stoje drugačije i mnogo je lakše - tamo jednostavno možete da uhvatite krak i da isisate meso iz njega. Čekićem ili klještima slomite oklop tela raka. Obično je telo veoma čvrsto, ali ukusno mesu unutar njega zaslužuje mali napor.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji