Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako se pripremaju rakovi

Kako se pripremaju rakovi

Nina NordNina Nord
Džedaj
119
Kako se pripremaju rakovi

Postoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo. Najjednostavniji način da ih pripremite je da skuvate u vreloj vodi sa dodatkom bibera u zrnu, soli i mirođije.

Rakove kuvajte na jakoj vatri oko pola sata Oni su gotovi kada postaju jarkocrveni. Mirođija daje dodatan miris rakovima, ona se korisri u obliku semenki ili korena.

Za dodatan miris dodajte u vodu glavicu luka, isečenu na dva dela, listove voćnog drveta - višnja ili jabuka. Ali kuvajte rakova je u vodi je najodgovarajuće pored reke.

Rakovi se mogu kuvati i u pivu. Gotovi rakovi imaju veoma specifičan ukus. Rakovi se kuvaju na tradicionalan način, ali u šerpu se sipa voda i pivo jednakih proporcija.

Kako se pripremaju rakovi

Rakovi budu veoma ukusni kada se kuvaju u soku od kiselih krastavčića. Rakovi se prvo prelivaju vodom, u koju je dodata so, biber u zrnu i semenke mirođije.

Kada rakovi počnu da rumene, voda se prosipa, a umesto se sipa isti obim soka od kiselih krastavčića. Stavljamo da provri i u kipuću tečnost dodajemo tri kašike tečne pavlake.

Kuvamo još desetak minuta i serviramo toplo sa sosom ili proceđeno. Rakove možemo kuvti i u svežem mleku. Međutim metoda ej dosta teška i potrebno je vreme.

Stavite mleko da provri i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Potopite sirove rakove u mleko i ostavite tri sata. Nakon toga izvadite rakove, kuvajte na tradicionalni način sa vodom, solju, biberom i mirođijom.

Kada se rakovi skuvaju, ocedimo vodu, a rakove prelivamo hladnim mlekom, stavljamo da provri i kuvamo 5 minuta. Uz ovako skuvane rakove je odgovarajući sos od pavlake.

Rakovi budu veoma ukusni kada se kuvaju sa belim vinom. Oni se kuvaju sa solju, biberom i mirođijom. U vodu dodajemo belo vino u proporcijama dva dela vode i jedan deo vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni