Postoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo. Najjednostavniji način da ih pripremite je da skuvate u vreloj vodi sa dodatkom bibera u zrnu, soli i mirođije.
Rakove kuvajte na jakoj vatri oko pola sata Oni su gotovi kada postaju jarkocrveni. Mirođija daje dodatan miris rakovima, ona se korisri u obliku semenki ili korena.
Za dodatan miris dodajte u vodu glavicu luka, isečenu na dva dela, listove voćnog drveta - višnja ili jabuka. Ali kuvajte rakova je u vodi je najodgovarajuće pored reke.
Rakovi se mogu kuvati i u pivu. Gotovi rakovi imaju veoma specifičan ukus. Rakovi se kuvaju na tradicionalan način, ali u šerpu se sipa voda i pivo jednakih proporcija.
Rakovi budu veoma ukusni kada se kuvaju u soku od kiselih krastavčića. Rakovi se prvo prelivaju vodom, u koju je dodata so, biber u zrnu i semenke mirođije.
Kada rakovi počnu da rumene, voda se prosipa, a umesto se sipa isti obim soka od kiselih krastavčića. Stavljamo da provri i u kipuću tečnost dodajemo tri kašike tečne pavlake.
Kuvamo još desetak minuta i serviramo toplo sa sosom ili proceđeno. Rakove možemo kuvti i u svežem mleku. Međutim metoda ej dosta teška i potrebno je vreme.
Stavite mleko da provri i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Potopite sirove rakove u mleko i ostavite tri sata. Nakon toga izvadite rakove, kuvajte na tradicionalni način sa vodom, solju, biberom i mirođijom.
Kada se rakovi skuvaju, ocedimo vodu, a rakove prelivamo hladnim mlekom, stavljamo da provri i kuvamo 5 minuta. Uz ovako skuvane rakove je odgovarajući sos od pavlake.
Rakovi budu veoma ukusni kada se kuvaju sa belim vinom. Oni se kuvaju sa solju, biberom i mirođijom. U vodu dodajemo belo vino u proporcijama dva dela vode i jedan deo vina.
Komentari